Vielha

CDA desbanca Boya al Conselh Generau d'Aran i guanya per majoria absoluta

A banda de les municipals, a la Vall d'Aran també han escollit els 13 representants al Conselh Generau d'Aran. Amb el 100% del vot escrutat, Convergència Democràtica Aranesa, encapçalat per Carlos Barrera, s'ha esdevingut en vencedor i ha guanyat 7regidors; és a dir, per majoria absoluta. D'aquesta manera, ha desbancat Unitat d'Aran, de l'actual síndic i candidat a la reelecció Francesc Boya, que ha perdut un conseller i n'ha obtingut 5. El Partit Renovador d'Arties-Garòs, d'Antonio Bruna, ha guanyat un regidor, mentre que el Partit Popular, de Josep Calbetó, cap.

Actualitzat
Amb un total de 16 candidatures, que s'han disputat el vot de 6.600 persones, s'han escollit els 13 membres que representaran les sis circumscripcions històriques del territori: Castièro, amb 4; Quatre Lòcs, amb 3; Pujòlo, amb 2; Arties e Garòs, amb 2; Marcatosa, amb un i Irissa, amb un.

El frec a frec entre Boya i Barrera ja es preveia ajustat. Tot i això, no s'ha repetit el mateix escenari del 2007, quan UA-PSC i CDA van tenir un empat tècnic de 6 regidors, que ara s'ha desempatat i ha beneficiat els convergents. En l'últim mandat, va ser PRAG qui ho va desempatar i va donar la victòria a Boya. Ara, però, Barrera ha obtingut la majoria absoluta i no necessita cap suport per governar.

A Vielha, sí que hi ha hagut un empat tècnic de 6 regidors entre CDA i UA. El PPC, finalment, ha mantingut l'únic que tenia fins ara.
Anar al contingut