CCOO reitera el rebuig a la DUI i a l'aplicació de l'article 155: "La sortida real està a la política i a la negociació"

CCOO reitera el rebuig a la DUI i a l'aplicació de l'article 155: "La sortida real està a la política i a la negociació"

CCOO reitera el rebuig a la DUI i a l'aplicació de l'article 155: "La sortida real està a la política i a la negociació"

ACN Sabadell.-Comissions Obreres ha reiterat aquest dijous el seu rebuig a la declaració unilateral d'independència que va aprovar el Parlament divendres i a l'aplicació de l'article 155 aprovada pel Senat. En la primera de les assemblees territorials que el sindicat ha celebrat per exposar quin és el seu posicionament vers el conflicte polític, CCOO ha insistit en remarcar que "la sortida real està a la política i a la negociació, i en acordar un referèndum vinculant". El secretari general al Vallès Occidental i la Catalunya Central, Enrique Rodríguez, ha lamentat els extrems en què s'han situat els governs català i espanyol, i ha posat en dubte que la convocatòria d'eleccions del proper 21 de desembre serveixi per desencallar la situació. "Les eleccions no seran la solució del problema. Poden ser una petita treva mentre duri la campanya, però és la negociació la que ha de donar sortida al conflicte", ha assegurat.

El secretari general de CCOO al Vallès Occidental i la Catalunya Central ha exposat aquest posicionament davant els 200 delegats sindicals reunits a Sabadell, remarcant que el sindicat es basa en "defensar els drets i les llibertats". En aquest sentit, Enrique Rodríguez ha refermat la crida que el sindicat fa a aconseguir una entesa entre els governs català i espanyol, fet que, apunta, permetria aturar la fugida d'empreses que traslladen la seu social fora de Catalunya. Si bé ha criticat la declaració unilateral d'independència, s'ha mostrat més dur vers l'aplicació de l'article 155, que ha definit com "una intrusió antidemocràtica i arbitrària, que elimina la capacitat d'autogovern".Al mateix temps, el representant territorial de Comissions Obreres ha lamentat que el conflicte polític s'hagi traslladat als tribunals: "No estem d'acord en què els 'Jordis' estiguin a la presó. Ja no es tracta d'una qüestió de coincidències ideològiques, sinó de la defensa dels drets", ha assegurat. Sobre aquesta qüestió, Rodríguez ha sentenciat que "la gent no pot estar a la presó per pensar, tenir idees i reunir-se".Finalment, pel que fa a la convocatòria electoral del proper 21 de desembre, CCOO apunta que és un nou pas "positiu" però adverteix que no servirà per resoldre el conflicte si després dels comicis el govern espanyol no seu a negociar amb el nou govern que encapçali la Generalitat. "La solució només està en el diàleg i en l'acord polític", ha insistit Rodríguez en declaracions a l'ACN un cop finalitzada l'assemblea d'aquest dijous.La reunió celebrada a Sabadell ha estat la primera del seguit de trobades que el sindicat té programades arreu del territori català durant els propers quinze dies. Fins el 16 de novembre, CCOO ha convocat assemblees a Cornellà, Manresa, Badalona, Igualada, Vic, Vilanova, Girona, Lleida i Tortosa, entre altres municipis. El dia 7 és quan és celebrarà la reunió a la seu central de Barcelona.