Madrid

CCOO ja prepara la convocatòria d'una vaga general, que sembla "inevitable"

Els responsables de Comissions Obreres ja han començat a preparar la convocatòria d'una vaga general a Espanya perquè consideren que "sembla inevitable", segons han anunciat des del sindicat. L'organització dirigida per Ignacio Fernández Toxo ha celebrat a Madrid dues reunions plenàries de caràcter extraordinari per iniciar aquests preparatius, encara que no han precisat la data que s'estudia per a la mobilització. Des del sindicat, el secretari confederal de la Seguretat Social, Carlos Bravo, ha criticat l'"apatia" del govern espanyol en la mesa de negociació de la reforma laboral.

Actualitzat
Els responsables d'Organització, Comunicació, Acció Sindical i Ocupació de totes les federacions i territoris de CCOO han començat els preparatius per convocar una vaga general a Espanya que els "sembla inevitable". L'organització sindicalista ha aplegat 150 persones en dues reunions plenàries de caràcter extraordinari que s'han celebrat a Madrid.

El sindicat, que no ha precisat la data que s'estudia per a la vaga general, justifica la possibilitat d'anar a aquesta mobilització pel contingut del pla antidèficit, que considera "injust, desequilibrat i antieconòmic", així com "pels continguts que es van coneixent de la reforma laboral".

CCOO posarà en marxa una campanya d'informació "pacient, raonada i intensiva" per explicar als centres de treball i a la societat les raons de l'esmentada mobilització.

L'esborrany de la reforma laboral

Per la seva banda, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero planteja rebaixar fins a 33 dies la indemnització per acomiadament, en comptes dels 45 actuals, segons consta en un esborrany de la reforma laboral que s'està estudiant. El document, que s'ha filtrat a RNE, també limita a dos anys la durada del contracte d'obra.

A banda, preveu que s'adopti el model alemany de reducció de jornada per ajustar-se a la demanda de feina, i el model austríac, en què el treballador disposa d'un sistema d'indemnització per acomiadament que funciona com un fons d'estalvi i que pot mantenir encara que canviï de feina.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut