Barcelona

CCOO i UGT veuen una intenció antidemocràtica en la demanda de Manos Limpias contra l'ANC

Els líders Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez defensen el dret a decidir i alerten que "si l'Estat vol anar en aquesta direcció, que pensi a posar reixes a tot Catalunya".

RedaccióActualitzat

Els sindicats CCOO i UGT han donat suport a l'ANC i han rebutjat de ple la demanda de Manos Limpias perquè la il·legalitzin. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", els seus líders, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, veuen en l'acció del sindicat d'ultradreta una intenció antidemocràtica.

"La característica d'aquesta associació és aquest caràcter populista i antidemocràtic que fa que es dediqui a denunciar tot allò que faci olor a democràcia i participació. I, en aquest cas, al respecte als drets de la ciutadania de Catalunya", ha afirmat Joan Carles Gallego, de CCOO. El líder sindical també ha demanat no donar més volada a la denúncia perquè "Manos Limpias es desacredita per si sola".

"Si l'Estat vol anar en aquesta direcció, que pensi a posar reixes a tot Catalunya."

Pel que fa a Josep Maria Álvarez, ha considerat que el sindicat d'ultradreta remet al franquisme per aquesta demanda. Segons ha dit, la demanda no ha de tenir més transcendència venint de qui ve. Ara bé, ha alertat que "si l'Estat vol anar en aquesta direcció, que pensi a posar reixes a tot Catalunya".

"El dret a decidir ha vingut per quedar-se"

Els líders de CCOO i UGT, que dilluns van participar en un acte amb Òmnium Cultural en favor del dret a decidir, han considerat que "el dret a decidir ha vingut per quedar-se". Segons ells, "encara més davant d'una polítics que no compleix els programes". "La ciutadania ha dit prou, i vol ser consultada, en el cas de Catalunya en relació amb si vol formar part d'Espanya, però també en altres coses", han conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut