CCOO i UGT de Catalunya registren la vaga de dues hores del 8 de març

CCOO i UGT de Catalunya registren la vaga de dues hores del 8 de març

CCOO i UGT de Catalunya registren la vaga de dues hores del 8 de març

Actualitzat
El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, mostren el registre de la convocatòria de la vaga del 8 de març davant del Registre de T

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, mostren el registre de la convocatòria de la vaga del 8 de març davant del Registre de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.

ACN Barcelona .-Després que ahir els sindicats estatals registressin la vaga prevista pel 8 de març, el secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, han formalitzat aquest dimarts la convocatòria de vaga laboral a Catalunya al Registre de Treball, Afers socials i Família de la Generalitat. Sota el lema 'Ens plantem', els sindicats criden a la mobilització contra "la bretxa salarial, la precarietat laboral i les violències masclistes", tal com ha explicat Pacheco en declaracions a l'ACN. Per la seva part, Ros ha assegurat que no només es tracta d'una reivindicació de les dones, sinó que afecta "el conjunt de la nostra societat".

Es preveu que la vaga convocada sigui de dues hores en cadascun dels torns de treball del pròxim 8 de març. Per a les jornades partides i continuades en torn de matí, la vaga serà des de les 11:30 hores a les 13:30 hores; per a les jornades continuades en torn de tarda, la convocatòria començarà a les 16:00 hores fins les 18:00 hores. D'altra banda, a les jornades continuades en torn de nit, la mobilització s'efectuarà durant les dues primeres hores del torn nocturn que s'iniciïn en la jornada del dia 8. Tot i així, hi ha algunes excepcions en alguns sectors com el de transports de viatgers -la vaga es duu a terme en torn de matí de 7:00 hores a 9:00 hores; en torn de tarda comença de les 18:30 hores a les 20:30 hores. En el sector sanitari la vaga s'efectuarà de les 8:00 hores a les 10:00 hores; als centres d'ensenyament ordinaris, instituts, universitats i centres d'ensenyament reglat i no reglat, es convoca de les 11:30 hores a les 13:30 hores, a excepció d'aquells centres que només estan oberts a la tarda, en els quals la vaga serà de 15:00 hores a 17:00 hores. Al sector del lleure educatiu i sociocultural s'inicia de les 12:00 hores a les 14:00 hores pel que fa al torn de matí, i de les 18:00 hores a les 20:00 hores al torn de tarda. A les escoles bressol privades s'efectua de les 15:00 hores a les 17:00 hores. A les residències de discapacitats, residències i centres de dia de discapacitats, la vaga serà de les 10:00 hores a les 12:00 hores.