Barcelona

CCOO i la UGT acusen Educació d'improvisar en la digitalització de les aules

Els sindicats UGT i CCOO han valorat negativament l'inici del curs escolar 2010-2011, que arrenca aquest dimarts a Catalunya. Els dos sindicats han titllat d'"improvisació" la implantació del programa EduCAT 1x1 de digitalització de les aules. Afirmen que hi ha centres que només tenen el 30% dels ordinadors que necessiten. A més, els professors no han rebut prou formació per fer servir les noves pissarres digitals. Sobre el nou calendari escolar, la UGT i CCOO asseguren que s'hauria hagut de fer tenint en compte la vida laboral de les famílies. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que aquest dimarts tant les plantilles de mestres com les instal·lacions d'escoles i instituts estaran a punt per rebre els nens.

Actualitzat
Els dos sindicats han remarcat el malestar de la comunitat educativa per la manera com la Conselleria d'Educació ha introduït els canvis en el curs escolar que està a punt de començar. Aquest descontentament s'ha agreujat amb la retallada de salaris als mestres de l'escola pública i la concertada. La UGT i Comissions Obreres han optat per delegar les protestes laborals a la celebració de la vaga general, convocada pel 29 de setembre.

No obstant això, els dos sindicats han presentat per separat, de la mateixa manera que ja ho va fer la patronal de les escoles concertades, un recurs contenciós administratiu davant els tribunals contra el Departament d'Educació per la retallada dels salaris dels professors, que tenen conveni col·lectiu propi. En aquesta situació es trobarien a Catalunya uns 60.000 treballadors laborals d'universitats públiques i privades i de fundacions que hi estan lligades, a més d'altres col·lectius, com els contractats pels ajuntaments als conservatoris, guarderies i escoles de dansa.

Inici de curs, amb total normalitat

El conseller d'Educació, Ernest Maragall ha garantit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que la tornada a classe es farà amb tota normalitat malgrat l'avançament del curs escolar. Aquests dies de vacances es recuperaran amb uns dies de festa el segon trimestre. Als que critiquen que les famílies hagin d'assumir el cost de les activitats que s'hauran d'organitzar per als nens, el conseller d'Educació els ha respost que "no es tracta de qui paga. Es tracta que l'educació és el servei que és. Hi ha una distribució del calendari entre temps lectiu i no lectiu. En principi, tot el que no està en horari lectiu és a càrrec de les famílies".

Maragall ha recordat que el seu departament ha aprovat una ajuda extraordinària de 800.000 euros per subvencionar les activitats que les associacions de mares i pares i els ajuntaments organitzin per aquest període no lectiu.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut