Joan Carles Gallego i Eduard Requena en roda de premsa. (Foto: ACN)
Joan Carles Gallego i Eduard Requena en roda de premsa. (Foto: ACN)
Barcelona

CCOO demana un nou acord de Formació Professional per contrarestar l'alt abandonament d'aquests estudis

Un dels motius pels quals els estudiants abandonen l'FP són les precàries condicions amb les quals treballen els docents

RedaccióActualitzat

La meitat dels estudiants de Formació Professional de grau mitjà deixa els estudis abans d'acabar-los, segons dades de Comissions Obreres (CCOO), que ha reclamat un nou acord per a l'FP que permeti recuperar les condicions laborals dels docents i la ràtio de vint alumnes per aula.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el responsable de Formació Professional de la Federació d'Educació del mateix sindicat, Eduard Requena, han explicat, en roda de premsa, que atribueixen aquest alt abandonament dels estudis d'FP a les condicions amb les quals treballen els docents i l'alt nombre d'estudiants que estudien en una mateixa aula. Per aquesta raó, demanen un ampli acord sobre l'FP i que l'administració s'hi impliqui de manera real.

En l'informe s'especifiquen les precàries condicions laborals i econòmiques amb què treballen els docents que imparteixen matèries d'FP, mentre que l'exigència acadèmica ha augmentat de manera substancial. Entre altres reivindicacions que es recullen en l'informe, es demana que s'inclogui una cobertura de substitucions de docents des del primer dia, que es restableixi la ràtio de vint alumnes per classe, una jornada de 18 hores lectives, la descongelació salarial, la formació permanent per al professorat i que la tasca d'inspecció educativa sigui d'orientació i suport als centres i els mestres.

Per la seva banda, però, el Departament d'Ensenyament ha censurat la posició de CCOO perquè considera que caricaturitza la Formació Professional per fer campanya electoral sindical.

Anar al contingut