El periodista Bertran Cazorla. (Foto: ACN)
Aquesta setmana presentarà una denúncia per maltractaments. (Foto: ACN)
Barcelona

Cazorla acusa els Mossos d'inventar-se l'agressió per encobrir una actuació "desproporcionada, il·legal i indigna"

El periodista Bertran Cazorla ha acusat els Mossos d'"inventar-se" l'agressió a tres agents i aquesta setmana presentarà una denúncia per maltractaments. També estudia ampliar-la per les "falsedats" que li atribueix Interior.

Redacció / ACNActualitzat
El periodista Bertran Cazorla ha acusat els Mossos d'"inventar-se" l'agressió a tres agents amb una clau per encobrir una actuació que "ells saben que és desproporcionada, il·legal i indigna d'un cos policial democràtic". L'endemà d'haver estat detingut durant nou hores per, segons la policia catalana, agredir els agents i causar-los ferides, el periodista ha negat els fets i ha explicat que va recuperar els dos jocs de claus, de casa seva i del cotxe, en abandonar la comissaria sense "cap menció" per part de la policia que haguessin estat usades com una arma.

El reporter, que s'ha mostrat molt agraït per l'"amplíssim suport rebut al llarg d'aquest dissabte, ha comentat que aquesta setmana presentarà una denúncia pels maltractaments rebuts i ha dit que estudia fer-ho també per totes les "falsedats" per part del Departament d'Interior. "La meva reacció ha estat d'indignació. Un cop més, com ha passat anteriorment, el Departament d'Interior menteix flagrantment", ha sentenciat Cazorla.

El periodista afirma que les presumptes agressions que li atribueix la policia no tenen "cap mena de sentit". "Faig 1,70, peso 61 o 62 quilos i aquells mossos d'esquadra eren alts i forçuts", ha comentat Cazorla, que ha explicat com els policies li seguien pegant tot i estar emmanillat. Tot seguit, va demanar ser reconegut per un metge del CAP i va ser traslladat a la comissaria de les Corts.

"Tu què mires?"

Cazorla ha recordat com, dissabte a la matinada va veure un mosso d'esquadra que s'estava dirigint a un ciutadà "d'una forma que semblava incorrecta" i que va decidir aturar-se perquè l'agent notés que "hi havia gent al carrer i que no podia actuar de forma impune". "Un dels mossos va venir fins a mi, em va preguntar "Tu què mires?", i quan marxava em va agafar per la força violentament i em va portar als calabossos", ha relatat. A la comissaria, els mossos el van portar a la sala d'identificacions i quan va demanar el TIP de l'agent que l'atenia, aquest li va donar una bufetada.

Cazorla ha explicat que minuts més tard, mentre s'esperava per recuperar les seves pertinences, quan va acostar-se a les oficines per demanar el TIP de l'agent que l'havia pegat i per posar la corresponent denúncia, va tornar a ser agredit. "Al mínim moviment que vaig fer, em vaig notar volant pel passadís. Vaig anar a parar a terra en un petit vestíbul i em van començar a pegar. En cap moment vaig intentar agredir-los. El meu interès passava per deixar passar la situació i poder marxar", ha narrat Cazorla.

El periodista ha deixat clar que "desitjaria" que s'iniciés una investigació per aclarir els fets, s'expedientés els policies i se'ls suspengués mentre duri el procés, tot i que no s'ha mostrat esperançat que això pugui passar. "Ja sabem com funciona el Departament d'Interior i sabem quina dificultat tenen els polítics a l'hora de controlar el cos de policia i fiscalitzar els errors que pugui cometre", ha lamentat.
Anar al contingut