Detall d'una de les carrosses que participaran a la cavalcada de Barcelona (ACN/Pilar Tomàs)

Cavalcada a Barcelona: carrossa única per als tres reis, amb mascareta i sense caramels

La ciutat recupera la benvinguda de ses majestats amb públic a peu de carrer, però adaptada a les mesures contra la covid

Laura GalánActualitzat

Aquest any, sí. Dimecres, 5, vigília de la diada dels Reis, ses majestats tornaran a ser els protagonistes de la cavalcada a Barcelona i infants i grans els podran anar a saludar.

Després que l'any passat només es va poder seguir a través de la pantalla, aquest 2022 tornen les carrosses plenes de música, festa i espectacles que es podran gaudir a peu de carrer.

El seguici reial començarà el recorregut a un quart de sis de la tarda, com sempre a l'avinguda Marquès de l'Argentera. I acabarà, passades les nou, a la font Màgica de Montjuïc, a l'Avinguda Maria Cristina.

Passarà per les places Antonio López, Antonio Maura, Urquinaona, Catalunya, Universitat, carrer Sepúlveda amb Urgell i la plaça d'Espanya.

Abans, l'arribada per mar no serà amb públic. Només es podrà seguir pel web de Barcelona Cultura. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a port passats dos quarts de quatre.

Detall de la coreografia d'una de les carrosses (ACN/Pilar Tomàs)

Noves carrosses

Aquest any estrenen vestits i, com a novetat, compartiran carrossa i aniran drets per saludar els milers de barcelonins. Per primera vegada, aniran acompanyats de patges reials que aniran explicant la desfilada en llengua de signes. Els seguicis dels tres reis també ballaran plegats.

Això sí, reis i seguici, hauran de portar mascareta, com recomana la Generalitat a totes les cavalcades que es facin arreu de Catalunya.

Hi haurà més novetats. Com la carrossa Barcelona, que encapçalarà el seguici amb ball i festa.

La patge Estel tindrà carrossa nova amb una cua més llarga i brillant. Els carboners també estrenaran espai on, a més de carbó, muntaran xivarri amb percussió i dansa.

A més, un nou patge gegant de set metres d'alçada fet amb les cartes de la canalla, l'Olmut, acompanyarà els reis.
 

Sense caramels

De manera excepcional, i per evitar aglomeracions o que la gent s'abaixi la mascareta, no es llançaran caramels.

Tot el públic a partir de 6 anys haurà de portar la mascareta posada i els membres de cada grup bombolla hauran d'estar junts i no barrejar-se amb altres grups. S'haurà de mantenir distància entre les persones de diferents grups bombolla.

Qui no pugui anar a veure la cavalcada al carrer, la podrà seguir en directe per TV3.

ARXIVAT A:
NadalCovid-19
Anar al contingut