Lleida i Guissona

Cau una xarxa que falsificava permisos de residència

La policia ha detingut dos veïns de Lleida i de Guissona acusats d'elaborar i vendre desenes de permisos de residència falsificats. Són d'una gran qualitat i es calcula que el seu preu al mercat negre era, com a mínim, de 1.500 euros. La policia ha intervingut mig centenar de permisos de residència falsos.

Actualitzat
El primer detingut, a Lleida, ha estat un ciutadà algerià acusat de ser el distribuïdor dels permisos de residència falsos. El presumpte autor de les targetes és un noi italià, expert en informàtica, detingut a Guissona. Destaca en aquest cas la gran qualitat de les falsificacions i també dels programes de tractament d'imatge, escàners i impressores que s'han intervingut.

Els documents obtinguts permetien als usuaris aconseguir certificats d'assignació del NIE, número d'identitat d'estranger, altres documents que acrediten la condició de ciutadà de la UE, alta en la Seguretat Social, obertura de comptes bancaris i l'accés a targetes bancàries amb les quals adquirir béns de manera il·lícita.

En cometre aquest tipus de delictes feien una usurpació d'estat civil, ja que els números dels DNI falsos utilitzats en la majoria de les ocasions eren assignats oficialment als seus autèntics titulars.
Anar al contingut