L'Hospitalet de Llobregat

Cau una xarxa d'explotació sexual a França gestionada en un "call center" de l'Hospitalet

En una operació policial simultània a quatre països europeus, s'han detingut 12 persones, vuit d'elles en territori espanyol

Actualitzat

Un operatiu policial hispano-francès ha permès desarticular una organització transnacional dedicada al tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual. Dins d'aquesta xarxa, s'ha localitzat un "call center" a l'Hospitalet de Llobregat que gestionava cites entre clients francesos i dones víctimes d'explotació sexual.

Els agents han identificat com a víctimes de l'organització sexual almenys 33 dones, que estan sent assistides a França. En l'operació policial, que s'ha fet simultàniament a quatre països europeus, s'han detingut 12 persones, vuit a Espanya, dues a França, una a Itàlia i una a Romania. Dels vuit detinguts a l'estat, cinc ja han ingressat a la presó.

La investigació va començar el juny de l'any passat, arran de la declaració de dues de les víctimes, de nacionalitat colombiana, que havien aconseguit fugir d'un apartament de Montpeller on estaven segrestades i van denunciar la seva situació a la policia. Les indagacions van permetre identificar més víctimes, totes elles d'origen sud-americà, i van portar fins a Espanya.

 

Agents de la Policia Nacional, en el moment d'entrar al 'call center' localitzat en el marc de la investigació
Agents de la Policia Nacional, en el moment d'entrar al "call center" localitzat en el marc de la investigació

 

Cites gestionades des de l'Hospitalet

Per concertar una cita, el client francès trucava a un número de telèfon francès, que es publicitava a pàgines web franceses. La trucada s'atenia des d'un "call center" situat a l'Hospitalet de Llobregat. Tot i que les línies telefòniques eren d'operadores franceses, estaven actives a l'estat.

Després de sol·licitar els serveis de prostitució, els investigats enviaven un missatge telefònic amb l'adreça on havien d'anar, sempre a França. Quan el client arribava al lloc, havia de tornar a trucar i se li concretava el pis i la porta exacta o el número d'habitació, si el punt era un hotel.

Al "call center" s'hi ha intervingut 18.000 euros, material digital com la centraleta IP des d'on es publicaven els anuncis de les dones explotades, més de 30 telèfons mòbils, una pistola elèctrica i documentació relacionada amb els delictes que s'investiguen.

 

Entre el material intervingut al "call center" de l'Hospitalet hi ha una pistola elèctrica

 

Captades als països d'origen

Les víctimes han declarat que les havia captat la principal investigada als seus països d'origen, amb la promesa d'una activitat remunerada fent feines de neteja o cura d'infants. Quan arribaven a França, després d'haver estat desarrelades i privades de recursos, es veien forçades a exercir la prostitució i entregar el 50% dels beneficis a l'organització criminal.

La presumpta cap de la xarxa comptava amb la col·laboració de diversos familiars que s'encarregaven de l'acollida, trasllat i explotació de les víctimes. Se les controlava a través de sistemes de videovigilància.

El fet que els abusos fossin en domicilis particulars i no en clubs, va dificultar la detecció de l'organització. La gran majoria de les víctimes han patit abusos físics i psicològics, no tenien opció d'escapar sense arriscar-se a patir conseqüències com l'aïllament, la retirada de documentació, intervenció dels diners i amenaces.

ARXIVAT A:
ProstitucióPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut