Madrid

Cau una xarxa d'explotació de menors: els haurien obligat a robar a gent vulnerable

Hi ha 26 detinguts i 37 menors sota protecció de l'administració, molts del quals fills de membres de l'organització

Actualitzat
TEMA:
Menors

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa criminal dedicada a l'explotació infantil a Madrid.

Els agents han detingut 18 adults i 8 menors, i s'ha posat sota protecció de l'administració 37 menors més per no tenir responsabilitat penal en tenir menys de 14 anys. Tots estaven sense escolaritzar.

Obligaven els infants, sovint fills dels membres de la xarxa, a cometre furts i robatoris amb violència a persones vulnerables.

S'esperaven en una entitat bancària i quan veien que s'apropava una persona gran a treure diners del caixer l'assaltaven amb violència.

Els investigadors, que han practicat cinc escorcolls de domicilis a Fuenlabrada i Getafe, han pogut aclarir més de 200 accions delictives.

Actuaven per tota la Comunitat de Madrid. La investigació va començar fa un any, quan els investigadors van observar el mateix patró delictiu en diferents actuacions.

La xarxa tenia una estructura i jerarquia perfectament definides. Els caps eren els pares de dues famílies, que s'ocupaven de decidir a quin lloc havien d'anar els menors.

 

La majoria dels detinguts se'ls acusa dels delictes de tràfic de persones amb finalitats d'explotació delictiva, pertinença a organització criminal i delicte contra els drets i deures familiars. Cinc d'ells estan en presó preventiva.

Durant l'operació, en què han participat un centenar d'agents, es van trobar diners en efectiu, rellotges de gamma alta, telèfons mòbils i diversa documentació.

ARXIVAT A:
Policia Nacional Policial Comunitat de Madrid Menors
Anar al contingut