La investigació ha permès també descobrir un cultiu de marihuana
La investigació ha permès també descobrir un cultiu de marihuana

Cau una xarxa de venda de cocaïna adulterada amb 70.000 dosis preparades

Hi ha 14 persones detingudes que controlaven una xarxa de punts de venda de cocaïna a l'Hospitalet de Llobregat, segons els Mossos

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització que dirigia una xarxa de distribució de cocaïna adulterada a l'Hospitalet de Llobregat. Controlaven 14 punts de venda i tenien un grup de col·laboradors. Els Mossos han confiscat 70.000 dosis ja preparades, que s'haurien venut per 700.000 euros.

Els Mossos han detingut tretze homes i una dona com a presumptes autors dels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i blanqueig de capitals. Tres ja estan en presó preventiva.

La investigació va començar a principis d'any, quan els Mossos van relacionar diverses operacions contra el tràfic de cocaïna a l'Hospitalet de Llobregat. Van trobar coincidències entre els darrers desmantellaments que apuntaven a una trama organitzada.

El fil els va portar fins al barri de Collblanc-Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat. Van identificar cinc homes com els caps de la trama que controlaven els punts de venda i també vuit domicilis més, un local i un cultiu de marihuana.



Com funcionaven

Tenien punts per tot l'Hospitalet i també a Barcelona: als barris de Collblanc-Torrassa, Santa Eulàlia, Pubilla Cases i Sants-Montjuïc.

Per sota hi havia tota una xarxa de col·laboradors que gestionaven la venda. Segons la policia, transportaven la droga i la venien als clients. Una altra de les seves funcions era detectar pisos buits per ocupar-los i posar-los a disposició de la xarxa.

Els caps de la trama enviaven els diners a l'estranger, principalment a la República Dominicana, on els blanquejaven sota l'aparença de tramesa de divises a tercers. Un dels principals investigats tenia inversions immobiliàries a República Dominicana i construccions d'apartaments amb els beneficis de la droga subministrada.

El 28 de juliol, els Mossos van fer totes les detencions i van entrar en els diferents punts de venda i domicilis dels principals investigats. Van decomissar més de dos quilograms de cocaïna preparada per a la distribució, un cultiu de marihuana i material per preparar les dosis. Els detinguts tenen entre 20 i 68 anys.

Els detinguts tenien tots els estris per adulterar la droga i treure'n més rendiment
Els detinguts tenien tots els estris per adulterar la droga i treure'n més rendiment (Mossos d'Esquadra)

A un dels detinguts, la policia també l'acusa de cremar els braços i les cames a un client amb una planxa encesa per l'impagament d'una dosi.

Els arrestats van ser posats a disposició judicial i la jutgessa va decretar l'ingrés a presó a tres dels detinguts. Així com una ordre d'allunyament de la víctima que va patir lesions.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut