Cau una xarxa de traficants de marihuana que guanyava 4 milions d'euros l'any
Una de les plantacions de marihuana decomissades pels Mossos a la xarxa desarticulada (Foto: Mossos)

Cau una xarxa de traficants de marihuana que guanyava 4 milions d'euros l'any

Els Mossos han escorcollat vuit cases de cinc comarques on la cultivaven i la preparaven per vendre a tot Europa i han detingut setze persones

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han fet públic que aquesta setmana han desmuntat una organització que es dedicava al cultiu il·legal de marihuana a Catalunya i la venia a països de la Unió Europea.

Segons fonts del cos, aquest dimecres un operatiu d'uns 100 agents van entrar simultàniament a set cases i un local industrial de cinc comarques diferents per escorcollar-los.

Hi van trobar més de 12.000 plantes, més de 100 quilos de cabdells de marihuana i dues armes de foc. També van decomissar uns 100.000 euros en metàl·lic i quatre vehicles.

En la macrooperació van detenir setze persones, totes de nacionalitat albanesa, la majoria sense antecedents, dues de les quals han ingressat a la presó.

Detectada a Sant Cebrià de Vallalta

La investigació va començar el 2019, quan agents de la comissaria d'Arenys de Mar van detectar una casa de Sant Cebrià de Vallalta on s'hi cultivava la droga.

Després van descobrir una segona casa pròxima a Tordera dedicada al mateix, i seguint el fil, van anar veient que es tractava d'una organització molt àmplia i ben estructurada.

Aquesta organització utilitzava cases en urbanitzacions força separades les unes de les altres, i les adequava amb instal·lacions elèctriques fraudulentes per al cultiu de les plantes.


Cases de cinc comarques diferents

Els registres es van fer a Blanes (la Selva), a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), a Vilanova del Vallès i Caldes de Montbui (Vallès Oriental), a Castellar del Vallès (Vallès Occidental) i a Sallent (Bages).

Segons Mossos, la macrooperació ha abastat la totalitat de l'organigrama de la xarxa, i també gran part de les seves explotacions.

Les seves estimacions són que el preu de venda de la droga decomissada puja a un milió d'euros, i també que la xarxa devia ingressar uns 4 milions d'euros anuals:


Mossos afirmen que la producció es venia arreu de la Unió Europea, però no han donat detalls de com feien la distribució de la droga.

També els consta que part dels beneficis la xarxa la dedicava a comprar cases i naus industrials per ampliar la producció.

Els detinguts van passar aquest divendres a disposició d'un jutjat d'Arenys de Mar, que va determinar l'ingrés a la presó de dos membres, i la llibertat amb càrrecs i mesures cautelars de la resta.

 

 

ARXIVAT A:
DroguesNarcotràficMarihuana
Anar al contingut