Cau una xarxa de tràfic de persones a Castelldefels que feia contraban d'animals dissecats
Entre els 7 detinguts, el cap del grup, que vivia envoltat de luxe, tenia 5 cotxes d'alta gamma, 11 rellotges valorats en 700.000 euros, joies i milions en compte de Suïssa i Panamà
Cau una xarxa de tràfic de persones a Castelldefels que feia contraban d'animals dissecats
Cau una xarxa de tràfic de persones a Castelldefels que feia contraban d'animals dissecats
Entre els animals dissecats intervinguts hi ha un lleó i un os (Policia Nacional)
Castelldefels

Cau una xarxa de tràfic de persones a Castelldefels que feia contraban d'animals dissecats

Entre els 7 detinguts, el cap del grup, que vivia envoltat de luxe, tenia 5 cotxes d'alta gamma, 11 rellotges valorats en 700.000 euros, joies i milions en compte de Suïssa i Panamà

Actualitzat
TEMA:
Delictes econòmics

La desarticulació d'un grup criminal que captava les seves víctimes a Colòmbia i les explotava a Espanya en el servei domèstic, ha permès intervenir 23 peces d'animals dissecats, entre les quals hi havia un lleó, un os i potes d'elefant i rinoceronts. S'han detingut 7 persones vinculades a la xarxa de tràfic i explotació de persones.

A l'escorcoll del domicili del principal detingut, una residència de luxe en una urbanitzacio de Castelldefels, al Baix Llobregat, a més dels animals dissecats s'han intervingut vehicles d'alta gamma, rellotges, joies, drogues i munició. També s'han bloquejat comptes bancaris amb milions d'euros a Suïssa i Panamà.

La casa on vivia envoltat de luxes el cap del grup criminal desarticulat (Policia Nacional)

El jutge ha decretat presó preventiva per a tres dels detinguts, entre ells el presumpte cap de l'organització. Se' ls acusa de tràfic i explotació de persones, falsificació de documents, blanqueig de capitals, delictes contra la hisenda pública, contraban i dipòsit de municions.

Per la tinença d'animals de caça major dissecats també se'ls imputa un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient. A la parella del suposat cap de la xarxa se l'acusa d'intrusisme professional, perquè es feia passar per cirurgiana estètica:

 

Tràfic de persones i blanqueig

La Policia Nacional va començar la investigació el maig de l'any passat darrere d'un grup dedicat al tràfic de persones. L'organització captava les seves víctimes a Colòmbia i les enganyava amb la promesa d'una vida millor a Barcelona, i un cop traslladades aquí eren explotades laboralment en el servei domèstic. Les feien entrar a Espanya com a turistes i els facilitaven tota la documentació necessària, també bitllets d'avió, reserves d'hotels i diners per justificar la seva estada.

En l'escorcoll es van intervenir 11 rellotges valorats en 700.000 euros (Policia Nacional)

L'alt nivell de vida dels investigats va fer sospitar que també es dedicaven al blanqueig de capitals i frau fiscal, Es va poder comprovar que compraven solars i després els venien a un preu molt més alt. Els beneficis els traslladaven a empreses fictícies, sense cap activitat real, amb el domicili social a paradisos fiscals com Panamà, i a comptes bancaris a Suïssa. Després de l'escorcoll es van bloquejar comptes bancaris i actius patrimonials per valors de diversos milions d'euros.


Alt nivell de vida i taxidèrmia

Els caps de la xarxa residien en una casa de luxe situada en una urbanització exclusiva de Castelldefels. En aquest domicili es van trobar cinc vehicles d'alta gamma,- entre els quals un Ferrari i un Morgan, algun dels quals valorat en 300.000 euros. També 11 rellotges valorats en 700.000 euros, així com joies, drogues, municions i 65.000 euros en efectiu. En total, es van escorcollar quatre domicilis.

Potes d'elefant i rinoceront dissecades en forma de tamborets entre les peces requisades (Policia Nacional)

A la mateixa nau on es van intervenir els vehicles es van trobar 23 peces de caça major dissecades. Destacava la d'un lleó, un os i les potes d'elefant i rinoceronts tallades com a tamborets per seure. També hi havia caps d'altres peces més petites, de cabres salvatges o isards.

Ha estat necessària la col·laboració del Seprona de la Guàrdia Civil, que es van fer càrrec de la investigació sobre l'origen d'aquestes peces i de la munició intervinguda.

Un Ferrari i un Morgan (al darrere) entre els vehicles d'alta gamma intervinguts (Policia Nacional)


Falsa cirurgiana estètica

A una de les persones imputades, la parella del presumpte cap de la xarxa, se la investiga també per un possible delicte d'intrusisme professional. Segons informa la Policia Nacional, la detinguda anava regularment a un hospital on s'hauria estat fent passar per una cirurgiana estètica, i hi ha diverses denúncies anteriors per aquest fet.

ARXIVAT A:
Delictes econòmics Policia Nacional Drets humans Medi ambient Frau fiscal
Anar al contingut