Cau una organització que entrava cocaïna a Espanya amagada en pinyes

Cau una organització que entrava cocaïna a Espanya amagada en pinyes

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han trobat a Algesires 16 quilos de droga camuflada dins la fruita i han detingut cinc persones

Actualitzat

Un carregament de 22 tones de pinyes procedents de Costa Rica incloïa 8 pinyes que amagaven dins 12 quilos de cocaïna. Agents de la guàrdia civil i la policia nacional van intervenir-les totes al port d'Algesires, a Cadis, en una operació coordinada amb l'Agència Tributària.

Hi ha cinc detinguts com a integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna.

La fruita arribava a través d'una empresa de Cantàbria que feia d'intermediària, amb els caps de l'organització. Entre els detinguts, hi ha l'empresari que treballava a Cantàbria, el cap que va arribar des de Colòmbia amb la droga i l'encarregat de trobar les pinyes que la contenien.

La cocaïna anava destinada a una nau de Seseña, a Toledo, i els agents van organitzar una "entrega controlada" que va portar a les detencions.


Un contenidor de prova

La investigació va començar l'agost del 2019 en una empresa que tenia seu social a Madrid però amb activitat en una nau de Guarnizo, a Cantàbria, que es dedicava a la importació i exportació de polpa de fruita de Sud-amèrica a Espanya. Es van detectar moviments sospitosos al port de València i una comptabilitat que no quadrava.

El 2020 no constava activitat comercial a la societat, però van obrir un negoci a Comillas, a Cantàbria, per simular que l'empresa funcionava. També es va comprovar que un dels socis anava a Barcelona per preparar entregues de droga amb altres companys de l'organització.

Al port de Màlaga va arribar un contenidor ple de pinyes de Costa Rica, però no s'hi va trobar droga, i la policia va pensar que era un enviament de prova per comprovar si n'estaven al cas. Més endavant, van fer el d'Algesires, que ha permès desarticular l'organització.

Després de confiscar la cocaïna, la resta de fruita es va entregar al Banc d'Aliments de Madrid.

La investigació continua oberta.

ARXIVAT A:
DroguesPolicialPolicia NacionalGuàrdia Civil
Anar al contingut