Barcelona

Cau un presumpte grup criminal que robava turistes fent-se passar per policies a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup organitzat que, fent-se passar per falsos policies, cometia furts i robatoris amb intimidació de forma continuada a la ciutat. De moment s'han detingut 24 persones i s'han dictat 14 ordres policials de detenció. Els lladres, als quals se'ls relaciona amb més de 80 fets, acostumaven a actuar en zones turístiques del districte de l'Eixample, als voltants del Camp Nou, l'Estadi Olímpic i el Palau Sant Jordi, a les fonts de Montjuïc, el Parc Güell i al districte de Ciutat Vella.

Actualitzat
Els robatoris es cometien en grups de tres o quatre lladres i cadascú tenia un rol molt definit. Un d'ells es feia passar per fals turista i establia conversa amb d'altres per guanyar-se'n la confiança. Poc després, dos integrants de la mateixa organització criminal simulaven ser policies i s'acostaven al grup per demanar-los la documentació. El fals turista obeïa amb rapidesa, obligant així les víctimes a fer el mateix.

En aquest moment, els lladres aprofitaven per sostreure els diners i les targetes de crèdit que els turistes portaven a la cartera, tot i que en deixaven una petita quantitat per evitar que la víctima se n'adonés aleshores mateix. En les seves denúncies, les víctimes declaren sentir-se intimidades i obligades a donar el número secret de les seves targetes, que segons els lladres havien de verificar per comprovar que realment eren seves. Després del robatori fugien amb un cotxe que prèviament havien llogat.

En el transcurs de la investigació s'ha pogut comprovar que els detinguts no disposen d'un domicili estable, ni tampoc de cap font d'ingressos que no fos la seva activitat delictiva. De forma itinerant, s'allotjaven en pensions i hotels de la ciutat o ocupaven habitacions rellogades a terceres persones, per tal d'evitar ser localitzats pels Mossos.

La investigació continua oberta i no es descarta que als detinguts se'ls imputin més fets delictius.
Anar al contingut