Cau un grup que venia marihuana produïda a Catalunya a compradors internacionals
Una de les plantacions descobertes (Mossos d'Esquadra)

Cau un grup que venia marihuana produïda a Catalunya a compradors internacionals

Els Mossos han detingut 23 persones d'un grup que posava en contacte productors i compradors a l'engròs d'Europa i el nord d'Àfrica i han intervingut 198 quilos de marihuana i 50 d'haixix

RedaccióActualitzat

Un veí del Vendrell de 40 anys i un altre de Puigpelat de 45 eren els dos caps del grup criminal que han desarticulat els Mossos, amb un total de 23 detinguts. La policia ha intervingut 198 quilos de marihuana i 50 d'haixix.

El detingut del Vendrell s'encarregava de trobar productors de marihuana i l'altre contactava amb els compradors internacionals a l'engròs i tancava la venda. Tenien plantacions pròpies a Catalunya, però sobretot feien d'intermediaris entre altres productors i compradors de diversos països d'Europa i el nord d'Àfrica. S'haurien fet més de 150 transaccions en un any.

 

La resta del grup feia funcions de suport als dos caps, amb mesures de seguretat i vigilància de la droga, per evitar ser descoberts.

En cada operació, els detinguts s'emportaven uns 100 euros per cada quilo de droga venut. La quantitat exacta depenia de la qualitat de la droga i el preu en el mercat negre.

 

 

La investigació va començar fa un any, quan es va trobar un camió a Vilafranca del Penedès que circulava en direcció a la frontera amb França i que portava dos palets amb cabdells de marihuana envasats al buit, amb un pes de 82 quilos.

 

Dimecres es va tancar l'operació, amb detencions a l'Alt Camp, el Baix Penedès i l'Anoia, per delictes de tràfic de drogues, tinença d'armes i pertinença a organització criminal.

La policia va fer una dotzena d'entrades a Valls, Puigpelat, el Vendrell, Aiguamúrcia, Santa Margarida de Montbui i Igualada, on van detenir 16 persones i van intervenir dues armes de foc curtes, tres escopetes de caça, diverses armes prohibides, una pistola i dues carabines d'aire comprimit, així com nou vehicles.

A més, es van localitzar dues plantacions interiors i es van recollir 140 plantes de marihuana i 3 quilos de cabdells, 14.000 euros en metàl·lic i s'està investigant la procedència de 800 monedes i estris metàl·lics de valor històric que es van trobar en una de les cases.

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut