Imatge d'una càmera dels Mossos d'Esqaudra on es pot veure un dels assaltants.
Els Mossos han enxampat els assaltants "in fraganti" en un robatori a Sitges.
Barcelona

Cau un grup especialitzat en robatoris pel mètode de l'allunatge en perfumeries de Catalunya

Cinc detinguts en una operació contra un grup que presumptament robava en perfumeries utilitzant el mètode de l'encastament. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat la banda, que hauria assaltat almenys cinc perfumeries arreu del territori català. En el marc de l'operació s'han escorcollat tres pisos i s'han recuperat dos vehicles robats que els lladres feien servir per encastar-los a les botigues. També s'ha recuperat nombrós material robat. Tots els detinguts tenen antecedents i ja han ingressat a presó per ordre del jutge.

Actualitzat
La policia catalana ha detingut cinc persones com a presumptes membres d'un grup que assaltaven perfumeries pel mètode de l'allunatge. Els agents han enxampat "in fraganti" els ara arrestats mentre intentaven robar en una botiga de Sitges.

L'operació policial es va iniciar el setembre de 2010, després de detectar diversos robatoris en el territori català. Concretament, els investigadors van poder determinar que el grup, integrat inicialment per unes deu persones, havia actuat dues vegades en un mateix establiment de la Jonquera entre els mesos d'agost i setembre, així com també en un altre establiment de Tarragona.

Els Mossos d'Esquadra van poder impedir un quart robatori en una perfumeria del Prat de Llobregat i van recuperar dos vehicles robats i carregats amb material per cometre el delicte. Gràcies a aquesta intervenció, els agents van poder prevenir un nou cop a Sitges i muntar un dispositiu per atrapar els presumptes responsables.

Tots els robatoris tenen en comú el mateix "modus operandi". Els presumptes lladres robaven un vehicle que deixaven estacionat a prop del comerç escollit com a objectiu. El cotxe el feien servir després per encastar-lo contra l'aparador de l'establiment. Un cop havien accedit a l'interior de la botiga, agafaven el màxim nombre possible de perfums, que traslladaven en caixes de cartró de grans dimensions.

En el marc de l'operació, els agents han fet tres registres en pisos i han pogut recuperar material presumptament robat en altres fets delictius, entre el que hi ha perfums i maquillatge.

Els detinguts, veïns de Malgrat de Mar, Lloret de Mar i Santa Coloma de Gramenet, tenen tots antecedents policials per delictes contra el patrimoni. El jutge n'ha ordenat l'ingrés a presó. Amb les detencions la policia dóna per desmantellat el grup, ja que la resta de presumptes membres ja havien ingressat a presó anteriorment per fets similars.
Anar al contingut