Durant els sis primers mesos de l'any hi ha hagut un 5,2% menys de naixements (ACN)
Durant els sis primers mesos de l'any hi ha hagut un 5,2% menys de naixements (ACN)

Catalunya perd població els sis primers mesos de l'any

Cauen un 5,2% els naixements i augmenten un 5,1% les defuncions, amb un balanç negatiu de gairebé 2.000 persones

RedaccióActualitzat

Catalunya ha perdut població el primer semestre d'aquest any. Gairebé 2.000 persones. Hi ha hagut un 5,2% menys de naixements, mentre que les defuncions han augmentat un 5,1%. Ho recull l'últim informe de l'Institut Nacional d'Estadística. El saldo negatiu és de 1.963 persones.

A tot l'estat espanyol el nombre de naixements ha baixat un 6,3% i les defuncions han augmentat un 4,5%. Per tant, el balanç negatiu de població puja a 32.000 persones. La xifra de naixements només ha augmentat a la ciutat autònoma de Melilla. I el creixement vegetatiu de la població, és a dir, la diferència entre naixements i defuncions, únicament ha estat positiu a la comunitat autònoma de Madrid, a la regió de Múrcia, a les Balears i també a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

L'estadística també recull la quantitat de matrimonis en els primers sis mesos d'aquest 2017. Només augmenten al País Basc. A Catalunya hi ha hagut una davallada del 10,5%, per sobre de la mitjana espanyola, que se situa al 6,2%.

També indica l'edat mitjana de maternitat, que se situa gairebé als 32 anys, i l'esperança de vida, que és de 83,4 anys.

 

Notícia relacionada: Catalunya supera els 7.550.000 habitants

Notícia relacionada: Augmenten un 42% en quatre anys els centenaris a Catalunya

Anar al contingut