Cau l'afluència de gent als carrers el segon dia de desconfinament de la canalla

Davant d'algunes imatges d'aquest diumenge sobre la falta de distanciament, el conseller Buch demana que es replantegi la situació i insisteix que la solució són les franges horàries

RedaccióActualitzat

Segon dia de desconfinament dels nens, primer en jornada laborable. Aquest diumenge, carrers i places s'omplien de famílies acompanyant menors de 14 anys en el primer dia de sortida des de feia sis setmanes. Una situació que contrasta amb la del primer dia feiner de la mesura. Si la façana marítima de Barcelona, per exemple, estava plena de gent diumenge, aquest dilluns aquesta zona de la capital catalana presenta un aspecte ben diferent. Són ben poques les famílies amb els infants que s'hi han vist passejant.

En tot cas, continua la controvèrsia per algunes imatges que es van veure en què les mesures de distanciament social semblaven inexistents. I tot i que el govern espanyol inicialment hi va treure ferro, ara el Ministeri de l'Interior admet que si s'han de reforçar els controls es farà.

La compareixença del doctor Fernando Simón a Madrid ha estat centrada bàsicament en això. Ha apel·lat a la responsabilitat dels pares perquè, en cas contrari, es podrien fer passes enrere.

"El més difícil ho farem ara. Fins fa uns dies el que estàvem fent era el més dur, però fàcil. Ara és quan cadascú ha de demostrar la responsabilitat personal, la responsabilitat individual, la responsabilitat familiar per garantir que aquesta obertura progressiva que anirem tenint no es converteixi en un risc per a la població."

 

Menys gent als carrers en el segon dia de desconfinament dels nens
Fernando Simón: "Ara és quan cadascú ha de demostrar la responsabilitat personal"
Menys gent als carrers en el segon dia de desconfinament dels nens
Miquel Buch creu que el govern espanyol s'hauria de replantejar la situació


Tot plegat enmig del malestar de les comunitats autònomes. El conseller Buch ha demanat que s'ho replantegin.

"La proposta que feia la Generalitat era per unes franges horàries, bàsicament per evitar aquestes aglomeracions. (···) Això, evidentment, va en contra que diferents col·lectius puguin anar sortint en les seves franges horàries i també ha anat en contra d'evitar les aglomeracions. Per tant, exigim al govern d'Espanya que replantegi aquest condicionament."

 

Menys gent als carrers

Però un cop passada la novetat i tenint en compte que és un dia laborable, avui hem vist menys gent als carrers.

Aquest dilluns l'hora de sortida de què disposen els nens s'ha hagut d'adaptar als horaris laborals i escolars. S'ha fet seguint la normativa vigent, a un quilòmetre de casa i amb els menors acompanyats únicament d'un dels dos progenitors.

"Els dos teletreballem i ara hem de tornar-nos per sortir al carrer una miqueta, per comprar, per sortir amb ella...", explica la mare. Aquest matí l'estampa era molt diferent de la multitud que es veia aquest diumenge. Tot i així, molts pares i mares asseguren que, exceptuant alguns casos, creuen que s'està respectant la normativa.
 

 
 


Precisament, el govern de la Generalitat ha tornat a insistir que se segueixin les franges horàries de sortida recomanades, tot i que no són de compliment obligatori.

En el cas dels nens, que els menors de 0 a 5 anys surtin entre les 11 i la 1 del migdia, i que els de 6 a 13 anys surtin entre les 4 i les 6 de la tarda. Una sortida que facilitaria l'esglaonament i que vol acostar-nos a una sensació de normalitat que encara no ha arribat, especialment per als més petits.

 

Barcelona estudia obrir parcs en barris amb pocs carrers amples

De cara al cap de setmana, l'Ajuntament de Barcelona es planteja obrir parcs, concretament, els que hi ha en barris on no ho hi hagi carrers prou amples per poder caminar mantenint les distàncies mínimes.

En una entrevista a "La Sexta", l'alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que es vol "garantir que hi hagi espais suficients" perquè les famílies puguin sortir complint amb les distàncies físiques recomanades. Aquesta és una idea que Colau ja va avançar aquest diumenge al seu compte de Twitter:

 

 

L'endemà que hi hagués moltes crítiques per algunes imatges en què semblava que algunes famílies no complien les distàncies recomanades, Colau ha demanat no carregar contra els infants perquè "s'han vulnerat els seus drets durant sis setmanes". L'alcaldessa ha insistit que no es pot associar els nens i nenes amb un incompliment "generalitzat":

"Cal cridar l'atenció i recordar que ens hi va la salut de tots, però això no és culpa dels nens i nenes"

Colau ha explicat que, quan ella va sortir al carrer, va veure "moltíssimes famílies complint les normes".

 

Diverses famílies, aquest diumenge, al Passeig de Sant Joan, a l'alçada de Verdaguer
Diverses famílies, aquest diumenge, al passeig de Sant Joan, a l'alçada de Verdaguer (ACN / Mar Vila)

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut