Cau el toc de queda: el govern no l'aplicarà enlloc més enllà de dijous a la nit

El Procicat no prorrogarà el confinament nocturn, que actualment és vigent a 19 municipis

Actualitzat

El govern no prorrogarà el confinament nocturn a partir d'aquest divendres a la matinada, tampoc als 19 municipis on encara és vigent.

En el marc del Procicat, el govern ha decidit prorrogar les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya, excepte la restricció a la mobilitat nocturna.

El toc de queda actualment només és vigent a 19 municipis, després que el Tribunal Superior de Justícia tombés la voluntat del govern d'aplicar-lo a 148 municipis. Quan l'executiu va demanar ampliar-lo a 62 municipis, la justícia també va revocar la mesura.

Els 19 municipis on encara hi ha confinament nocturn són: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Continua el límit de 10 persones i l'aforament del 70%

Sí que continuarà la limitació de les reunions o trobades familiars i socials a un màxim de 10 persones, tret que es tracti de convivents. També es manté el 70% de l'aforament a l'assistència a actes i cerimònies civils o religiosos, entre els quals hi ha casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Aquestes mesures es prorrogaran un cop hagin rebut l'aval del TSJC i tindran una vigència de set dies.

El govern traslladarà aquest dimecres la petició a la justícia amb la intenció que entri en vigor a partir del divendres 27 d'agost.

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaCovid-19Coronavirus Procicat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut