Una persona fent servir el telèfon mòbil
Operadores com Movistar, Vodafone, Orange o MásMóvil, entre les companyies afectades (Pexels)

Cau unes hores el servei de grans companyies de telefonia mòbil en àrees com Barcelona

Segons el portal Downdetector, han fallat les comunicacions telefòniques i d'internet d'operadores com Movistar, Orange, Vodafone o MásMóvil

RedaccióActualitzat

Si has tingut problemes amb el telèfon mòbil, és possible que hagin estat per una caiguda del servei que hi ha en diferents punts de l'estat.

La majoria de grans companyies, incloses Movistar, Orange, Vodafone i MásMóvil, han començat a tenir interrupcions en el funcionament cap a les 9 del matí d'aquest divendres. La situació s'ha allargat unes hores. 

El portal Downdetector, que notifica les caigudes del sistema en temps real, ha indicat fallades en les comunicacions telefòniques i d'internet d'empreses com Jazztel, Simyo, Lowi o Yoigo.

Barcelona és una de les àrees on s'ha detectat la incidència, juntament amb València, Madrid, Múrcia i bona part d'Andalusia. 
 

Dos talls de fibra són l'origen de la incidència

L'origen de la incidència han estat dos talls accidentals de cables de fibra òptica a Múrcia i Almeria.

Segons fonts del sector, el primer ha passat en una xarxa propietat d'Endesa i el segon en una d'Adif administrada per Reintel.

El fet que hi hagi hagut dos talls simultanis ha causat els problemes perquè, en altres circumstàncies, una xarxa donaria cobertura si l'altra falla. 

Usuaris de les xarxes socials s'han queixat que no podien fer funcionar amb normalitat els seus dispositius. 

Entre les empreses afectades, Movistar ha negat cap problema. Orange i Jazztel han reconegut que hi havia una incidència "aliena" a la seva xarxa i que confiaven solucionar-la en poc temps

Segons Downdetector, la majoria d'usuaris de Movistar i MásMóvil que han notificat incidències ho han fet per la caiguda del servei d'internet fix, mentre que els d'Orange han comunicat que no tenien senyal. En el cas de Vodafone, la connexió del telèfon mòbil és el que ha donat  problemes.

 

ARXIVAT A:
Internet
Anar al contingut