Droga lligada a un dron i confiscada per la policia prop d'un centre de menors de Ceuta
Imatge d'arxiu de droga lligada a un dron i confiscada per la policia prop d'un centre de menors de Ceuta (Europa Press/Policia Nacional)

Cau a la terrassa d'un veí un dron amb drogues i mòbils dirigit a la presó d'Algesires

Els funcionaris del centre van veure com es precipitava l'aparell

RedaccióActualitzat

Haixix, cocaïna i dos telèfons mòbils és la càrrega que duia un dron que tenia com a destinació la presó de Botafuegos, a Algesires, però s'ha quedat a mig camí. L'aparell ha acabat caient a la terrassa d'un veí de la zona, segons ha informat el sindicat de funcionaris de presons ACAIP-UGT.

Els fets van passar aquest dimarts, quan els funcionaris es van adonar que hi havia un dron que sobrevolava el centre penitenciari i van veure com perdia el control i acabava precipitant-se.

Els treballadors de la presó van avisar la Policia Nacional, que va localitzar l'aparell.

Segons el sindicat, la policia espanyola també va detenir fa uns dies tres persones a l'interior d'un cotxe aparcat prop de les presons Puerto I i Puerto II, a El Puerto de Santa María, a Cadis, en una operació en què va confiscar un dron que duia adherits un mòbil de gamma alta i dues miniampolles de whisky.

Un dron amb un mòbil i ampolletes de whisky confiscat per la policia espanyola
Un dron amb un mòbil i ampolletes de whisky confiscat per la policia espanyola (Europa Press/Policia Nacional)

Segons ACAIP-UGT, l'ús de drons per introduir droga a les presons és una tècnica recent.

La majoria de vegades, els intents de fer-hi entrar elements prohibits es produeixen quan un intern torna d'un permís, aprofitant els vis-a-vis o mitjançant la paqueteria.

Des dels sindicats han acusat Institucions Penitenciàries de rentar-se les mans davant un problema creixent a les presons andaluses i espanyoles i han reclamat "mesures urgents" per combatre'l.

 

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
Anar al contingut