Barcelona

Catalunya vol reconvertir les màquines expenedores de tabac en màquines de xiclets

La consellera de Sanitat, Marina Geli, ha presentat una proposta d'iniciativa privada que es diu "Cuida't, són dos dies" que pretén reconvertir les màquines expenedores de cigarrets en màquines de caramels o xiclets sense sucre per promoure hàbits més saludables.

Actualitzat
Quan falten dos mesos perquè entri en vigor la llei del tabac que prohibirà fumar en bars i restaurants, l'1 de gener del 2011, una empresa catalana ha proposat reconvertir les màquines expenedores de cigarrets en d'altres de productes més saludables.

La idea és aprofitar les màquines que ja tenen els locals i adaptar-les perquè ofereixin productes sense sucre, com ara xiclets o caramels. A tot l'estat espanyol hi ha unes 120.000 màquines de tabac, però es calcula que un percentatge elevat no estan declarades.

La proposta l'ha presentada la consellera de Salut, Marina Geli, que també ha dit que a Catalunya unes 50.000 persones deixen de fumar cada any, una tendència que segons el departament evita prop de 400 morts anuals atribuïbles directament al tabac.
Anar al contingut