Unes turistes passen per davant d'un hotel al passeig de Gràcia de Barcelona.
Unes turistes passen per davant d'un hotel al passeig de Gràcia de Barcelona.
Moscou

Catalunya vol atreure un milió de turistes russos el 2013

Catalunya és la destinació europea preferida pels turistes russos. Aquest 2012, unes 750.000 persones procedents de Rússia visitaran Catalunya, fet que suposa un 40% més que l'any passat. De cara al 2012, la previsió és que el nombre de turistes russos arribi al milió. Són els càlculs que fa la conselleria d'Empresa i Ocupació, després que aquest dimecres el conseller Mena s'ha reunit amb els principals operadors turístics russos a Moscou.

RedaccióActualitzat
En la trobada, que s'ha fet aprofitant la fira de turisme MITT, s'hi han negociat els productes que comercialitzaran els turoperadors russos, que van més enllà del sol i platja, i aposten per més turisme cultural i de compres, el de neu, o el turisme mèdic.

Catalunya absorbeix el 60% dels turistes russos que visiten l'Estat espanyol. Juntament amb els russos, turistes de països de l'òrbita soviètica també incrementen la presència al Principat. És el cas d'Ucraïna, que passarà dels 70.000 turistes del 2011 als 140.000 previstos per a aquest any a Catalunya.
Anar al contingut