Barcelona

Catalunya viu un dels juliols més calorosos de l'últim segle

La calor és la protagonista d'aquest estiu. Segons les dades recollides pels observatoris, aquest mes de juliol ha estat un dels més calorosos de l'últim segle a Catalunya. Si bé no s'ha registrat cap rècord, la persistència de les temperatures altes, tant de dia com de nit, és el que l'ha convertit en un juliol dels més calorosos. Ara bé, sembla que arriben uns dies de treva arreu del país.

Actualitzat

Aquest mes de juliol ha estat un dels més calorosos. De fet, les dades de les estacions meteorològiques confirmen que ha estat un dels més càlids de les últimes dècades. A la costa, cada dia s'ha superat la mitjana climàtica, i a l'interior ho ha fet en un 90% dels casos. Per exemple, amb dades comparades dels observatoris de Sabadell i Terrassa que es remunten al 1897, n'hi ha que el 1994 van tenir el juliol més calorós en més d'un segle. Amb tot, a l'espera que es tinguin les dades oficials, podria ser que el juliol d'aquest 2006 ja hagi arribat al mateix nivell o que, fins i tot, l'hagi superat.

Les que també s'han enfilat han estat les mínimes, que ens han donat un bon nombre de nits qualificades de tropicals. Són les nits amb temperatures iguals o superiors a vint graus, i l'exemple de l'observatori de l'Estartit és clar en el registre dels juliols: de menys de deu dies als anys 70, el nombre de nits tòrrides ha anat pujant progressivament cada dècada, fins a una mitjana de gairebé 20 des del 2000 fins ara, però és que, només al 2006, n'ha fet 31 de les 31 nits possibles.

Ara, sembla que arriben uns dies de treva, però encara queda molt estiu per davant i, per tant, de calor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut