Barcelona

Catalunya tindrà 745 ambulàncies de transport no urgent

La consellera de Salut ha presentat el nou model de transport sanitari no urgent o programat, que s'ha separat totalment del transport sanitari urgent, que és el que s'ocupa de les emergències. Per al transport programat, es disposa a partir d'ara de 745 ambulàncies que s'ocuparan dels més de 2 milions de trasllats de pacients que es fan cada any. Es tracta de trasllats no urgents entre hospitals, i el trasllat de pacients crònics o greus als centres hospitalaris on han d'anar periòdicament. Amb la reforma del model, s'ha passat d'un total de 800 ambulàncies a 745 per al transport programat i 414 per al transport d'urgències.

Actualitzat
A més de les quasi 400 ambulàncies noves, també s'han doblat els progressionals que es fan càrrec del transport sanitari. Geli ha remarcat que les millores facilitaran el trasllat de malalts crònics a diferents centres sanitaris. El nou model es basa en cinc punts clau com són l'agrupació en 19 regions sanitàries de tot el territori per facilitar la gestió dels recursos, la creació d'una concordança amb les dotacions de transports urgents, la millora de la formació dels professionals sanitaris, l'accessibilitat als vehicles per als col·lectius amb mobilitat reduïda i, finalment, la simplificació del sistema de pagament.

La consellera ha afegit que amb el nou model s'espera poder reduir els temps d'espera dels pacients crònics i s'alliberarà els serveis programats a les ambulàncies urgents.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut