Un bomber desinfectant-se abans d'entrar a la residència de Bescanó
Un bomber desinfectant-se abans d'entrar a la residència de Bescanó (ACN / Bombers)

Catalunya supera les 10.000 morts per coronavirus notificades per les funeràries

En les darreres 24 hores, 66 persones han mort als centres hospitalaris catalans amb la Covid-19

Actualitzat

Les morts per coronavirus a Catalunya notificades pels serveis funeraris superen les 10.000. De les 10.073 defuncions notificades per les funeràries, 2.902 han mort en una residència, 120 en un centre sociosanitari i 568 al domicili. La resta de casos o bé han mort en hospitals o bé no se'n té prou informació. 

El recompte de les funeràries, que va a un ritme diferent del dels hospitals, s'inclou en la informació que proporciona la Conselleria de Salut des del 15 d'abril.

Segons les dades del departament, a Catalunya hi ha hagut en les últimes 24 hores 1.510 nous positius confirmats de la Covid-19. Es tracta de la jornada amb més casos nous confirmats dels darrers 12 dies.

 

La xifra de casos diagnosticats de coronavirus d'aquest dimarts és la més alta dels darrers 12 dies
La xifra de casos diagnosticats de coronavirus d'aquest dimarts és la més alta dels darrers 12 dies

 

En total, fins a dia d'avui, a Catalunya hi ha hagut 51.672 casos de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per una prova diagnòstica, ja sigui un test ràpid o PCR. Del total de positius, 8.039 són professionals sanitaris

A més, el nombre de casos amb possibles infeccions, corresponents a persones amb símptomes que un professional facultatiu classifica com a probable coronavirus, és de 111.107.

Sumant els positius confirmats amb prova i els sospitosos, la xifra total de casos de la Covid-19 a Catalunya s'enfila fins a 162.779.

 

66 morts als hospitals catalans

En les darreres 24 hores, 66 persones han mort als centres hospitalaris catalans amb la Covid-19. Es tracta de la segona xifra més baixa de l'últim més, després de les 55 defuncions que hi va haver aquest dissabte.

 

El nombre de morts per coronavirus en hospitals catalans es manté per sota de 100 per quart dia consecutiu
El nombre de morts per coronavirus en hospitals catalans es manté per sota de 100 per quart dia consecutiu

 

En total, des de l'inici del brot de coronavirus, un total de 5.835 persones han mort als hospitals catalans, després d'haver donat positiu en una prova diagnòstica o bé haver estat classificats com a casos sospitosos.

Un altre dels focus importants de l'epidèmia són les residències de gent gran. Fins ara, s'hi han confirmat 10.556 positius de coronavirus i hi ha 22.518 casos sospitosos.

Actualment, un total de 5.362 professionals de geriàtrics catalans estan aïllats per sospita o confirmació d'haver-se contagiat de la Covid-19.

 

Continuen baixant els pacients a l'UCI

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.843 persones han estat ingressades de gravetat. Actualment hi ha 749 persones amb coronavirus ingressades a les UCI dels hospitals catalans, 30 menys que aquest dilluns.

 

El nombre de pacients de coronavirus en estat greu ha continuat baixant aquest dimarts
El nombre de pacients de coronavirus en estat greu ha continuat baixant aquest dimarts

 

Pel que fa a les altes hospitalàries, se n'han comptabilitzat 29.574 des del començament del brot, 640 de les quals les últimes 24 hores. Aquest dimarts, però, l'alta xifra de nous positius ha trencat la tendència dels darrers dies en què les altes superaven els nous casos confirmats.

 

Aquest dimarts, els nous positius de Covid-19 han superat de molt les altes hospitalàries
Aquest dimarts, els nous positius de Covid-19 han superat de molt les altes hospitalàries

 

Baixen les morts al conjunt de l'Estat

Aquest dimarts, a Espanya, hi ha hagut 301 morts per coronavirus, una baixada respecte a la xifra d'aquest dilluns. A l'Estat, el nombre de contagis detectats amb els tests PCR ja supera els 210.000 en un dia en què s'han registrat 1.308 positius, la xifra més baixa de l'últim mes.

Tot plegat, el dia en què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat el pla de desconfinament, en 4 fases i amb una desescalada asimètrica per províncies. Un pla amb el qual no està d'acord la Generalitat, que poques hores abans havia fet la seva proposta de desconfinament amb franges horàries per edats i activitats a l'aire lliure

 

L'asimetria en la desescalada (al contrari del que es va fer en el confinament) s'explica per la incidència desigual del virus en els diferents territoris. Mentre que hi ha autonomies, com Andalusia, Múrcia o les Balears, amb una incidència força baixa del virus, en llocs com Madrid, Catalunya, Castella i Lleó o Castella-la Manxa els contagis han estat molt superiors.

Precisament per aquesta incidència diferencial, els pobles petits demanen un tractament diferenciat i que les restriccions no siguin tan estrictes com en grans ciutats.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut