Un sanitari a l'entrada d'una residència d'avis de Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)
Un sanitari a l'entrada d'una residència d'avis de Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)

Catalunya supera els 15.000 contagis i els 1.200 morts per coronavirus

El ritme de nous casos i de morts cau per segon dia consecutiu, amb 763 positius nous i 156 víctimes mortals

RedaccióActualitzat

El nombre de contagis i de morts a Catalunya pel coronavirus segueix creixent, tot i que a un menor ritme en les últimes hores. Segons les dades del Departament de Salut, aquest dissabte hi ha 763 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 confirmats. La xifra total de contagis detectats és de 15.026.

Pel que fa al nombre de morts, augment en 156 persones, fins a les 1.226 víctimes mortals.

Si es comparen aquestes dues xifres amb l'increment de divendres, es pot veure com hi ha menys casos i menys defuncions. Ahir, els casos detectats van augmentar en 1.323 persones i les morts, en 190. Dijous van ser 1.348 positius nous i 208 morts.

Pel que fa al nombre total d'afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.391 persones estan greus.

Per combatre l'augment de contagis, el Departament de Salut ha explicat aquest dissabte que instal·larà un hospital temporal a la Fira de Barcelona que tindrà fins a 2.000 llits. L'espai, anomenat Hospital Fira Salut, començarà a funcionar la setmana que ve amb 300 llits.

Del nombre total d'afectats arreu del país, 2.557 són professionals sanitaris.

Quatre morts més a Igualada

Al brot d'Igualada, quatre persones més han mort en les últimes 24 hores. La conca d'Òdena, que porta més de dues setmanes confinada, té 533 positius de coronavirus SARS-CoV-2, 152 professionals sanitaris afectats i 61 persones mortes.

Des de l'inici de la pandèmia, hi ha hagut 3.455 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb Covid-19, 167 de les quals en el brot d'Igualada.

A Barcelona, un de cada quatre morts per coronavirus vivia en una residència d'avis. Davant d'aquestes dades, 150 avis de les quatre residències de la ciutat més afectades pel brot s'estan traslladant aquest cap de setmana a hotels. L'objectiu és aïllar-los de persones contagiades o amb símptomes.

Un mapa de casos

Aquest dissabte, la Generalitat també ha fet públiques part de les dades sobre el coronavirus. En un mapa que es pot consultar a la web del Departament de Salut, es detalla la incidència per zones, per edat i per sexe.

El mapa mostra el nombre de casos per cada 100.000 habitants, barri a barri. No inclou, però, el nombre ni l'edat dels morts.

A banda del mapa, també hi ha un recull de les dades amb l'afectació de la malaltia entre la població.


El pitjor dia a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha fet públiques aquest migdia les dades de l'evolució del coronavirus, que continuen sent dolentes. Els contagis continuen augmentant i s'han confirmat més de 8.100 casos més. Un augment superior que el dia anterior. El total supera els 72.200 casos.

Les últimes 24 hores s'han confirmat 832 morts al conjunt de l'estat.

La dada per a l'esperança torna a ser la xifra de persones que s'han recuperat, gairebé 13.000, més de 700 a Catalunya.

 

Aquesta matinada de dissabte ha arribat a Madrid un carregament d'1,2 milions de mascaretes que aniran adreçades a personal sanitari, treballadors del sector del transport i membres de les forces de seguretat.


Llits de suport

Per descongestionar i intentar evitar el col·lapse dels hospitals més tensionats, es posaran en marxa quatre instal·lacions a diferents punts de Barcelona, que serviran de suport a l'Hospital del Mar, Sant Pau, el Clínic i Vall d'Hebron. En aquest últim cas, s'està acabant d'habilitar el pavelló olímpic, i s'espera que pugui està enllestit aquest cap de setmana.

També a Igualada, a l'epicentre de la zona confinada de la conca d'Òdena, s'està habilitat el pavelló municipal per instal·lar-hi un hospital de campanya. En principi, 90 llits ja estaran operatius dilluns i serviran per alliberar espai a l'hospital d'Igualada. La pista de bàsquet és la que ha quedat habilitada per acollir els malalts, ja que disposa d'un sistema de calefacció adequat. Es calcula que en total el pavelló podrà acollir fins a 150 llits.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut