Barcelona

Catalunya se suma al clam altermundialista contra la crisi econòmica i el G-20

Unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat a Barcelona i Tarragona en contra de la crisi econòmica. Ho han fet amb el lema "Més de mil acomiadaments cada dia a Catalunya. No Callem". Aquestes manifestacions coincideixen amb les que milers de persones han fet a Londres, Berlín i Frankfurt, no només per protestar contra la crisi, sinó també per mostrar el seu rebuig a la gestió que en fan els governs i organismes internacionals com el G-20. Les marxes les han convocat sindicats, ONG, grups antisistema i partits polítics d'esquerra i arriben només uns dies abans de la cimera del G-20 que s'ha de fer el 2 d'abril a Londres.

Actualitzat
Catalunya també ha fet sentir el seu crit contra la crisi i la gestió que n'estan fent els organismes internacionals. Barcelona i Tarragona han estat l'escenari de manifestacions contra la crisi econòmica i, sobretot, per la pèrdua de llocs de treball. De fet, el lema és "Més de mil acomiadaments cada dia a Catalunya. No callem". 

Un centenar d'entitats, entre sindicats i moviments socials i polítics, han estat les encarregades de convocar la manifestació de Barcelona. La marxa ha acabat a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit el manifest. Hi han participat unes 3.000 persones, segons ha informat la Guàrdia Urbana. A la marxa de Tarragona, n'hi han participat un centenar, amb el mateix lema i les mateixes reivindicacions.

A altres llocs de l'estat també s'han fet protestes d'aquest tipus. A Sevilla, milers de persones han marxat des del Parlament d'Andalusia i per diversos carrers de la ciutat sota el lema "Davant la crisi del capital, justícia social, un altre món és possible". La marxa estava coordinada pel Fòrum Social de Sevilla i comptava amb el suport de 18 organitzacions com ara la CGT, IU o Ecologistes en Acció.

Londres demana més justícia social

Milers de persones, segons els organitzadors, i unes 35.000, segons Scotland Yard, han desfilat pels carrers de Londres en una de les manifestacions més multitudinàries. La marxa ha volgut expressar el rebuig dels altermundialistes a la propera reunió del G-20 que acollirà la capital britànica.

L'acte l'han convocat per una coalició que inclou més d'un centenar de sindicats, ONG, esglésies, organitzacions benèfiques i diversos grups de pressió. La marxa, amb el lema "Feina, justícia i clima", ha volgut recordar als dirigents de les vint nacions més poderoses del món quines haurien de ser les seves prioritats.

La marxa ha transcorregut sense incidents tot i que la policia ha hagut de fer equilibris entre protegir els dirigents i respectar els drets dels que protesten. Les forces de seguretat han dut a terme un ampli desplegament, amb milers d'agents de sis cossos diferents, i s'han cancel·lat totes les vacances i permisos dels membres d'aquests cossos.

La d'aquest dissabte ha estat la primera d'una sèrie de protestes contra la gestió que el G-20 està fent de la crisi. Davant d'això, la policia ha dit que estan fent front a manifestacions amb riscos sense precedents i que no seran tímids si hi ha provocacions.

Manifestació anticrisi i antimilitarista a Alemanya

A Alemanya, la protesta dels altermundialistes ha congregat més de 30.000 persones a Berlín i altres desenes de milers a Frankfurt. Les marxes han transcorregut en un ambient festiu i reivindicatiu i només han estat deslluïdes per la pluja. Per la capital alemanya, la marxa ha durat unes dues hores i mitja, en què s'han pogut sentir consignes contra el capitalisme i a favor d'una major justícia social.

La convocatòria en aquest cas l'han fet sindicats, grups antisistema com ATTAC i partits polítics com l'Esquerra i Els Verds per tal de protestar contra la crisi i mostrar el rebuig a la gestió que n'està fent el govern alemany. També han reivindicat els principis antimilitaristes, pocs dies abans de la cimera de l'OTAN que s'ha de fer el 3 i 4 d'abril a Baden-Baden i Estrasburg.

En aquesta marxa també hi ha hagut fortes mesures de seguretat. De fet, les autoritats havien modificat el recorregut en previsió de possibles incidents i per evitar aldarulls.

Anar al contingut