La Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, informa de l'inici del curs (Foto: ACN)
La Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, informa de l'inici del curs (Foto: ACN)
Barcelona

Catalunya reconeixerà com a autoritat pública tots els professors

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament, ha afirmat: "Cal enviar a la societat un missatge de respecte, estima i autoritat als docents perquè és garantia de civilització i civisme". Les tres agressions a professors que hi ha hagut des de l'inici de curs hauria accelerat la decisió d'ampliar la condició d'autoritat pública dels directors a la resta de professorat. Rigau ha recordat que el Parlament va aprovar una proposta de resolució per dignificar el professorat no universitari i, per això, el departament ara presenta aquest projecte de llei com a resposta a la petició. Amb aquesta llei, una agressió a un mestre seria considerada un atemptat a l'autoritat.

RedaccióActualitzat
Rigau afirma que tot i que incialment es creia "suficient" la regulació d'autoritat pública que establia la llei d'Educació de Catalunya (LEC), que únicament reconeix els directors, es modificarà arran de tres successos en escoles de Tarragona, Girona i el Vallès. La consellera reconeix: "Hem tingut tres incidents aquesta setmana, als quals el govern ha respost ràpidament, i un pas més en aquest discurs, després que el Parlament això ho ha instat al govern, és demostrar que la Generalitat ha entès el missatge".

La consellera es referia a la detenció de la mare d'una alumna per haver agredit una professora a Constantí (Tarragonès), i a la detenció de l'àvia i la mare d'un alumne pel fet d'haver amenaçat una mestra i una directora a Maçanet de la Selva, a banda d'un altre incident en un centre del Vallès que no ha transcendit.

La diputada d'Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Dolors Camats, ha retret a la consellera el fet d'haver considerat la moció parlamentària sobre el respecte als docents i ometre una petició en relació amb la sisena hora en Primària: "L'incompliment d'aquesta moció deixa els alumnes de la pública sense sisena hora".

Actualment l'estat espanyol reconeix com a autoritat pública els professors de La Rioja, el País Valencià i Madrid, mentre que Extremadura i Castella-la Manxa tramiten lleis similars.

Catalunya havia reconegut per primera vegada com a autoritat pública els directors d'escola amb l'aprovació de la direcció, un dels primers decrets de la LEC, una llei que pròximament s'ampliarà.
Anar al contingut