Catalunya rebrà 800.000 dosis de la vacuna de Janssen a partir de l'abril

La vacuna de Janssen (Johnson & Johnson) és d'una única dosi i es fabricarà a la farmacèutica Reig Jofre, a Sant Joan Despí, on es produiran un milió d'injectables diaris

RedaccióActualitzat

Catalunya rebrà, a partir de l'abril, 800.000 dosis de la vacuna de Johnson & Johnson contra el coronavirus que fabrica la multinacional Janssen, segons ha anunciat aquest divendres la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. Són una part dels cinc milions i mig de dosis d'aquesta vacuna que arribaran a Espanya.

L'empresa Reig Jofre, amb seu a Sant Joan Despí, fabricarà cada dia un milió de vacunes de Janssen, fins ara l'única vacuna que serà monodosi. Amb aquest ritme de producció, subministrarà 25 milions de vacunes al mes.

La ministra Reyes Maroto a l'accés a la planta de la farmacèutica Reig Jofre
La ministra Reyes Maroto a l'accés a la planta de la farmacèutica Reig Jofre (EFE/ Andreu Dalmau)

La producció a la farmacèutica catalana començarà a mitjans de juny. Per aconseguir la xifra d'un milió de vacunes diàries, l'empresa destinarà el 80% de la seva capacitat a produir els injectables.

A la planta de Reig Jofre es farà el procés d'omplir els vials amb l'actiu de la vacuna, que es produeix a Holanda, i es farà l'empaquetat final amb les dosis ja preparades per al subministrament.

Interior de la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí
Interior de la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí (EFE/ Andreu Dalmau)
 

Aquesta vacuna va rebre l'aprovació de l'Agència del Medicament Europea (EMA) l'11 de març passat. L'avantatge d'aquesta respecte a les vacunes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca és que s'administra amb una sola dosi.

 

La ministra d'Indústria ha visitat la planta de Reig Jofre acompanyada del comissari de Mercat Interior de la Unió Europea, Thierry Breton. El comissari europeu ha assegurat que la Unió Europea garantirà "el que Espanya necessiti" per assolir la immunitat de grup a l'estiu. Segons Breton, la UE està treballant de forma coordinada perquè a finals del mes de juliol el 70% de la població estigui vacunada i es pugui començar a recuperar la normalitat.

La fàbrica de Reig Jofre a Sant Joan Despí serà una de les quatre plantes on es produiran vacunes de la Covid-19 a Espanya.

Laboratori de qualitat de la farmacèutica Reig Jofre a Sant Joan Despí
Laboratori de qualitat de la farmacèutica Reig Jofre a Sant Joan Despí (EFE/ Andreu Dalmau)

Sobre els problemes de subministrament de la vacuna d'AstraZeneca, la ministra d'Indústria ha dit que la Unió Europea ha reforçat els controls de les llicències per obligar la farmacèutica a complir amb els acords d'entrega.

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut