Barcelona

Catalunya Ràdio mostra la ràdio d'avui i la de demà a L'Illa Diagonal

"Vols veure la ràdio del futur?". És el títol de l'exposició interactiva que Catalunya Ràdio presenta fins al 26 d'abril a L'Illa Diagonal de Barcelona. Forma part dels actes del 25è aniversari de Catalunya Ràdio i s'hi pot descobrir l'evolució del mitjà des que es va crear fins ara, amb una mostra de 25 ràdios antigues cedides pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. La idea és ensenyar al visitant l'aposta de l'emissora per una ràdio de futur.

Actualitzat

De la ràdio de galena, al típic transistor o al sistema Wi-Fi. La mostra "Vols veure la ràdio del futur" s'emmarca dins del 25è aniversari de Catalunya Ràdio i s'hi pot veure quina ha estat l'evolució tecnològica d'aquest mitjà, a partir d'una trentena d'aparells, des que es va crear fins a l'actualitat, amb l'impuls de l'era digital.

Segons el director de l'emissora, Oleguer Sarsanedas, que ha inaugurat la mostra, internet i el desenvolupament de l'era digital marquen la ràdio d'avui i de demà, perquè "és el que utilitzen les noves generacions per escoltar àudios, ja no ràdio, sinó àudio". De fet, s'està obrint ja a fenòmens com les comunitats virtuals i les xarxes socials.

A través de sistemes com una webcam, la mostra permet a l'assistent participar-hi activament. I és que la ràdio actual és cada vegada més interactiva. L'exposició, en què s'exhibeixen els canals interactius de Catalunya Ràdio, com per exemple iCat fm, CatClàssica i Musicatles, es pot veure a l'espai central de L'Illa Diagonal fins al 26 d'abril. L'horari de visita és de dilluns a dissabte, de 10.00 a 21.30 h.

Anar al contingut