Catalunya Ràdio creix amb més programes a la xarxa

Xantal Llavina i Carles Fité s'incorporen a la graella

RedaccióActualitzat

Catalunya Ràdio creix en l'oferta de continguts que oferirà a partir d'ara en suport digital. Es tracta de set nous programes pensats específicament per a la xarxa i adaptats als hàbits actuals de consum digital. L'emprenedoria, la innovació, l'humor, les arts escèniques, les lletres de les cançons i la gastronomia vista des d'una peculiar perspectiva són les temàtiques que centraran alguns dels espais que complementaran a partir d'ara l'oferta radiofònica més enllà de l'FM.

La periodista Xantal Llavina conduirà el programa "Revolució 4.0", on parlarà d'emprenedors, d'innovació, de creativitat, de competitivitat, d'empreses digitals i dels que han aconseguit ser influenciadors i cares conegudes en diferents sectors professionals i casos d'èxit gràcies a la seva bona transformació emprenedora i digital.

El futbol i la bona cuina arribaran lligats a "Que no falti de res!", de la mà del periodista esportiu Carles Fité i del xef Jordi Jacas. El programa donarà idees per aprendre a menjar, a maridar, a degustar, a conèixer els plats i productes de la terra i lligar-ho amb esportistes i amb els partits del Barça. El programa tindrà convidats cada setmana relacionats amb la gastronomia i l'esport. Se'n repassaran els gustos i els èxits esportius i gastronòmics. El context dels entrevistats el donarà majoritàriament el rival del Barça, per tenir-ne una situació geogràfica o històrica.

Amb més de 100.000 lectors mensuals, el portal Benegre.cat fa cinc anys que no para de provocar atacs de riure a tots aquells que s'atreveixen a consultar les seves particulars "notícies" sobre l'actualitat catalana i mundial, farcides de sàtira i ironia. Ara, per part dels mateixos creadors del web, arriba a catradio.cat "Els de Benegre", un magazín que durant 30 minuts jugarà a confondre realitat i ficció, a la vegada que dibuixarà un somriure d'orella a orella a totes aquelles persones que se l'escoltin.

A "Lletrasonats", Anna Bonet punxarà música en català de totes les èpoques, estils i procedències, clàssics i temes poc populars, grans grups i desconeguts absoluts. I ho farà a partir d'un fil conductor que lligarà cada selecció musical i que permetrà mostrar la potència de la música en català i, sobretot, que en català es canta de tot i en tota mena d'estils variats i diferents. També de música parlaran Lluís Gendrau i Joaquim Vilarnau al seu "Bon dia, malparits!", on repassaran cada setmana els últims anys del segle XX de rock català per mitjà d'una crònica exhaustiva de les principals cançons i bandes del gènere, comentades pels seus protagonistes. El programa tampoc s'oblidarà d'aquelles formacions que no van arribar a assolir l'èxit de grups com Sau o Sopa de Cabra però que formen part d'una veritable indústria que va arribar a vendre un milió de còpies en els seus 15 anys de vida.

Tots aquests espais s'afegeixen a d'altres de ja consolidats a la graella digital de Catalunya Ràdio, que va ser pionera en la utilització de l'entorn digital per difondre els seus continguts, amb programes com "MeteoMauri" i "L'ofici de viure", referència dins la ràdio digital.

Anar al contingut