Barcelona

Catalunya necessitarà un milió d'immigrants més per cobrir la falta de mà d'obra en els pròxims quinze anys

La immigració és cada vegada més necessària per cobrir les necessitats del mercat laboral. A Catalunya, en els pròxims quinze anys faran falta més d'un milió d'immigrants més. Ho diu un estudi de l'Institut d'Estudis Autonòmics, encarregat pel conseller Joan Saura, que ha demanat que els contingents d'immigrants que fixa el govern s'adaptin a aquestes necessitats. Segons l'estudi, el sector que creixerà més serà el de serveis, és a dir, el vinculat amb l'atenció a les persones, educació i sanitari, i, per tant, la mà d'obra necessària serà de feines qualificades.

Actualitzat
Molts sectors de l'economia ja es nodreixen, actualment, en gran part, de treballadors immigrants. Només cal veure els anuncis d'ofertes de feina de les pàgines web especialitzades. Però amb els estrangers que han arribat fins ara no n'hi haurà prou per cobrir la demanda que genera el creixement econòmic, perquè es calcula que si no en vénen més, la població en edat de treballar l'any 2020 s'haurà reduït més d'un milió de persones a Espanya.

Per això, l'estudi pronostica que hauran d'arribar, almenys, 400.000 persones cada any. Les comunitats més afectades pel que ja s'anomena segon xoc migratori són Madrid, on fins al 2020 arribaran un milió tres-centes mil persones. Catalunya, amb una xifra similar, Andalusia, amb un milió, i el País Valencià, amb 800.000 persones. Segons l'autor del treball, fins i tot en la hipòtesi que augmentés la participació de la dona en el mercat de treball i la mobilitat entre les comunitats autònomes, els treballadors immigrants serien necessaris.

Per sectors, el que l'estudi indica que creixerà més serà el de serveis, és a dir, el vinculat amb l'atenció a les persones, educació i sanitari, i, per tant, la mà d'obra necessària serà de feines qualificades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut