Barcelona

Catalunya necessita 150 "valoradors" de graus de minusvalidesa pel mes d'abril

A Catalunya es busquen 150 "valoradors". Seran els professionals que s'encarregaran de valorar el grau de minusvalidesa de les persones que vulguin acollir-se a la llei de dependència. Haurien de començar a treballar el mes d'abril i ja els estan escollint i contractant.

Actualitzat

Aquests dies ha començat el procés de contractació de les persones que hauran de fer les valoracions del grau de dependència de tothom qui ho necessiti. Es contractaran 146 persones que es distribuiran en 23 equips per tot Catalunya i se'ls busca entre els col·lectius d'infermeria, terapeutes ocupacionals i fisioterapeutes.

Segons les previsions del Ministeri d'Afers Socials, les valoracions haurien de començar a finals d'abril. Però aquesta previsió és difícil de complir perquè abans s'ha de reclutar els valoradors i encara no hi ha data per formar-los. El Departament d'Acció Social calcula que durant aquest any rebran 87.000 sol·licituds de valoració del grau de dependència. Trenta mil correspondran a persones gran dependents, que seran les primeres a beneficiar-se dels serveis previstos per la llei. D'aquestes 30.000, 18.000 ja disposen d'un certificat de discapacitat superior al 75%, de manera que no se les haurà de tornar a valorar.

Per demanar la valoració del grau de dependència caldrà adreçar-se als serveis socials d'atenció primària dels municipis. La Generalitat també facilitarà properament un telèfon d'informació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut