Barcelona

Catalunya, la més fraudulenta de l'Estat a l'hora de declarar els lloguers

Catalunya és la comunitat on es registren més fraus a l'hora de declarar els lloguers. Concretament, a casa nostra es paguen lloguers per valor de 542 milions d'euros que els arrendataris, els propietaris dels immobles, no declaren. Aquesta xifra suposa el 30% del total del que es defrauda al conjunt de l'Estat, uns 1.800 milions d'euros a l'any. Els lloguers més susceptibles de no ser declarats són els anomenats de temporada, que són els que hi ha a les zones de vacances o els que afecten els col·lectius d'estudiants i immigrants.

Actualitzat
Segons un estudi dels tècnics del Ministeri d'Economia i Hisenda, Catalunya, Madrid, Andalusia, les Balears, les Canàries i el País Valencià reuneixen el 82% del frau per lloguers. Catalunya lidera, amb 542,7 milions d'euros anuals, les rendes no declarades per lloguer d'habitatge a Espanya. La segueixen les comunitats de Madrid i Andalusia, amb 325,7 i 278,2 milions, respectivament.

Segons el Ministeri d'Economia i Hisenda, el 64,7% dels lloguers Catalunya s'escapen del control del fisc, fet que situa aquesta comunitat com la vuitena regió amb més percentatge d'arrendaments no declarats d'Espanya.

Actualment, es calcula que hi ha al voltant de 248.950 lloguers submergits a Catalunya, dada que representa el 25,5% del total del parc d'habitatges llogats al nostre país. A Espanya, el nombre de lloguers submergits supera els 977.306, fet que suposa el 60,5% del total d'habitatges arrendats.

L'informe xifra el frau en l'arrendament d'habitatge, però exclou els lloguers relacionats amb garatges, locals, solars, oficines i altres immobles similars. Les comunitats autònomes de La Rioja i Cantàbria són les que menys arrendaments il·legals presenten.
Anar al contingut