L'OCU ha visitat 1.176 supermercats de 64 ciutats
L'OCU ha visitat 1.176 supermercats de 64 ciutats

Catalunya i les Balears són les comunitats més cares per anar a comprar, segons l'OCU

Barcelona i Palma, entre les tres ciutats més cares juntament amb Getxo

RedaccióActualitzat

Catalunya i les Balears són les comunitats més cares per anar a comprar i La Rioja, la més barata. És una de les conclusions de l'estudi presentat aquest dimarts per l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris). Per ciutats, Barcelona, Palma i Getxo ocupen els tres primers llocs.

Per elaborar el seu informe habitual sobre el cistell de la compra, l'OCU va visitar durant l'abril 1.176 supermercats, hipermercats i botigues de descompte de 64 ciutats de tot l'Estat. Entre la mostra s'hi han inclòs 22 súpers "online". En total, l'OCU va recollir 173.305 preus dels 242 productes d'alimentació i drogueria que componen el seu cistell de la compra.

L'informe assenyala que es poden aconseguir grans estalvis si es trien les opcions més barates a cada ciutat. Així, explica que entre l'establiment més car i el més barat una família de Barcelona pot estalviar 1.547 euros en un any. Una quantitat important, però lluny dels vora 3.000 euros que s'estalviaria una família de Madrid. De mitjana, considerant totes les ciutats, l'estalvi és de 947 euros.

Les ciutats més barates són Ciudad Real, Puertollano i Jerez de la Frontera. I és en aquesta última on l'OCU ha trobat el súper més barat, de la cadena Súper Carmela, que empata amb un establiment d'una altra cadena andalusa: un supermercat Dani de Granada. L'establiment més car és un de la cadena Sánchez Romero, a Madrid, que té uns preus un 80% més alts.

A banda de les cadenes locals, les més barates de l'Estat són Mercadona i Alcampo. A l'extrem contrari, els preus més alts es paguen a El Corte Inglés i Ulabox.

L'informe també diu que els preus dels productes que formen el cistell de l'OCU han pujat un 2,3% des del 2008. En el mateix període, l'IPC ha pujat un 10,9%.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaIlles Balears
Anar al contingut