Palma

Catalunya i les Balears acorden la reciprocitat d'emissions entre TV3 i IB3

Els governs català i balear han firmat avui l'acord de reciprocitat que permetrà que tant a Catalunya com a les Illes és puguin veure IB3 i TV3 a través de la TDT. Aquest matí, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació català, Joan Manuel Tresserras, i el de Presidència balear, Albert Moragues, a més dels directors generals de les dues corporacions, Rosa Cullell i Antoni Martorell, han firmat l'acord a Palma. A partir del mes que ve ja és podran veure els dos canals. En el futur, és podrà ampliar a un segon. Tots dos governs es comprometen a respectar els drets d'emissió que adquireixin, tant pel que fa a futbol com a pel·lícules.

Actualitzat
Els dos consellers han mostrat l'interès que existeix per consolidar un marc estable de cooperació entre les dues televisions, tenint en compte que això permetrà aprofundir en l'objectiu de "crear un espai de televisió en català", ha apuntat Moragues.
Tresserras ha destacat la importància d'"anar tots junts" per constituir un mercat cultural "significatiu" a Europa i s'ha mostrat convençut que millorant l'oferta de canals es millorarà també la quota d'audiència en català.

El director general d'IB3 ha indicat que l'acord representa "un pas més de futur de cara a la consolidació d'un espai de televisió en català", i ha valorat positivament que els espectadors de les Illes puguin disposar d'una oferta de televisió més àmplia que l'actual. IB3 tindrà així una audiència potencial de set milions d'espectadors. Cullell s'ha mostrat satisfeta per l'acord que, segons ha dit, "ajudarà a millorar la televisió pública en català als dos territoris".

D'altra banda, l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han acordat desenvolupar el règim de reciprocitat de les emissions televisives en TDT i establir les condicions d'ocupació dels respectius canals múltiples que tinguin assignats, establint que l'execució del conveni es porti a terme en dues fases.

A més, els dos ens intentaran, sempre que sigui d'interès per als dos operadors i en el cas que existeixi coincidència en els drets d'emissió, excloure en el senyal que s'emeti pels canals de l'altra comunitat continguts de producció aliena o d'esports, per tal d'evitar la duplicitat en l'emissió de continguts i prioritzar els drets de cada operador en el seu territori.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut