Catalunya i els pactes postelectorals centren el debat a quatre a RTVE
Pablo Casado, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias abans de començar el debat a RTVE (EFE)

Catalunya i els pactes postelectorals centren el debat a quatre a RTVE

Actualitzat

Primer debat electoral a quatre a Radiotelevisió Espanyola, amb Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias.

Els candidats dels quatre grans partits espanyols a les eleccions del 28 d'abril s'han enfrontat a la televisió pública amb el debat territorial i els pactes postelectorals com a grans temes.

La situació a Catalunya i la posició de cada un dels candidats respecte al procés sobiranista han centrat bona part del debat.

 

Sánchez: "L'independentisme sap que no hi haurà independència, no hi haurà ni referèndum. Els independentistes saben que, si volen resoldre el problema, han de tornar a la via constitucional."

Casado: "Torra i Otegi van donar el seu suport a la moció de censura i ja han dit que donaran suport a Sánchez. En aquest plató no hi falten els 'batasunos' i els independentistes: ja hi estan representats per Sánchez."

Iglesias: "És clar que Espanya és plurinacional, la convivència no es pot recuperar amb agressivitat. Menys crits i menys insults."

Rivera: "Sánchez pactarà amb Torra i Puigdemont."

 

L'altra gran qüestió del debat han estat els pactes postelectorals.

 

Sánchez: "Votem per la convivència, demano que fem una enorme moció de censura contra la crispació i la corrupció."

Casado: "Els que volen trencar amb Espanya votaran Sánchez. A mi em fa vergonya veure Junqueras o Sànchez en una presó dient que donaran suport a Pedro Sánchez."

Iglesias: "Volem fer govern amb el PSOE. Emplaço Sánchez a dir si vol fer govern amb Ciutadans."

Rivera: "Em fa mal que Espanya es trenqui, a Sánchez no li importa" [mostrant una fotografia de Pedro Sánchez amb Quim Torra]

 

Es tracta d'un debat que podria ser decisiu, perquè el CIS dona un 40% d'indecisos que no decidiran el vot fins als últims dies.

No hi era representat Vox, que la Junta Electoral no ha autoritzat a participar en els debats electorals, ja que no té representació política de les últimes eleccions.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut