La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president del COE, Alejandro Blanco, i el president del Consell Superior d'Esports, José Man…
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president del COE, Alejandro Blanco, i el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, aquest divendres

Catalunya, Espanya i el COE validen el projecte pels Jocs d'hivern en absència de l'Aragó

Han decidit tirar pel dret igualment i validar el projecte tècnic dels Jocs d'hivern, a l'espera, però, que Lambán s'hi sumi i l'avisen que no estan disposats a fer-li grans concessions

RedaccióActualitzat

El Comitè Olímpic Espanyol (COE), el govern espanyol i la Generalitat han validat aquest divendres a Madrid la proposta acordada per la comissió tècnica de la candidatura olímpica dels Pirineus. Així s'ha decidit en una reunió a la seu del COE, a la qual no ha assistit el govern de l'Aragó, que ara es desdiu de l'acord.

Amb relació a aquest canvi de posició del president aragonès, Javier Lambán, el president del COE, Alejandro Blanco, ha estat molt clar, i ha subratllat que la proposta validada es va acordar després de sis reunions tècniques on hi havia representants del govern aragonès.

"Quan hi ha una proposta debatuda i acordada s'ha de mantenir. No donem la millor imatge si arribem a un acord i després ens desdim"

Blanco, malgrat tot, confia que l'Aragó s'hi acabarà sumant. En la mateixa línia s'ha mostrat el govern espanyol. El president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, està "convençut" que Lambán acabarà donant el vistiplau al repartiment de seus i disciplines acordat, però ha advertit que no hi pot haver canvis substancials:

"L'acord ja hi és, i ara hi pot haver algun matís, però seran coses menors."

Des de la Generalitat, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, també s'ha mostrat satisfeta per haver validat l'acord, que qualifica de "positiu". Considera que aquest acord ha costat, i no planteja cap "obertura" d'aquesta proposta.    

Poc després de fer-se públic l'acord, Javier Lambán ha dit que el COE "hauria de respectar al govern d'Aragó" i que "ha d'aclarir si defensa a Espanya o només a Catalunya". 


La consulta, convocada dilluns

Ara falta l'aval del territori. El president Perear Agones firmarà dilluns el decret de convocatòria de la consulta sobre els Jocs d'hivern 2030.

Durant el matí se sabran els detalls de la logística de la consulta. S'anunciarà quin dia es farà i també quina serà la pregunta i quines comarques hi podran participar.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut