Catalunya es mou per atreure la primera fàbrica de Tesla a Europa

Mentre la multinacional desembarca a Barcelona amb la primera botiga de l'Estat, el sector de l'automoció es postula per acollir una inversió per la qual sospira mig Europa. 

Toni CanyísActualitzat

Tesla es prepara per anunciar, abans que acabi l'any, on instal·larà la seva primera fàbrica de bateries a Europa, coneguda com "gigafactory". I segons ha pogut saber TV3, ja hi ha hagut contactes de la multinacional amb el sector a Catalunya.

Són moviments, a tots els nivells, que segons la indústria instal·lada aquí tenen lògica i possibilitats d'èxit

La lluita per atraure aquesta inversió es preveu molt dura. Molts països europeus anhelen que Tesla s'implanti al seu territori, com a aposta de futur per convertir-se en un pol important de la revolució elèctrica en l'automoció.

Altres comunitats espanyoles, Portugal, França, els Països Baixos o, fins i tot, els Bàltics han entrat en una cursa que s'haurà de resoldre abans que acabi l'any. 

 

 

La companyia ja ha desembarcat a Barcelona amb la primera botiga de tot l'Estat. Una "pop up store" instal·lada al Port Vell. De fet, des de principis d'any, a Catalunya ja és possible concertar cita per provar els vehicles de la companyia i formalitzar la compra. Més endavant, com a molt tard a finals d'any, Tesla obrirà la seva botiga permanent.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut