Dos esquiadors en ple descens
Les precipitacions dels últims dies han afavorit les destinacions d'esquí
Barcelona

Catalunya és el destí triat per la majoria de catalans per passar aquesta Setmana Santa

Fer turisme a Catalunya s'ha convertit aquesta Setmana Santa en l'elecció majoritària dels catalans que es poden escapar aquests dies de festa. Com ja apuntaven les previsions, anar a muntanya i el turisme rural, tant al Pirineu com a l'interior, són les opcions més escollides. Les decisions d'última hora, però, encara poden fer canviar una mica el balanç final, i l'anunci de millora del temps pot beneficiar les destinacions de platja.

RedaccióActualitzat
Fer turisme sense sortir del país. Els atractius que ofereix Catalunya bé s'ho valen, però, a més, segons l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, aquesta opció ha guanyat terreny des de fa dos anys per les estretors que ha comportat la crisi econòmica.

Els destins dels catalans aquesta Setmana Santa ho ratifiquen i un elevat percentatge han optat per descobrir Catalunya. Tot i això, fins ara les reserves han caigut un 7% respecte a les mateixes festes de l'any passat. Una explicació la podem trobar en la meteorologia, que ha fet que molts s'esperin fins a última hora per decidir cap on tiren.

Revifa la temporada

La neu dels últims dies ha tornat a activar l'optimisme en el sector turístic del Pirineu, després d'una temporada nefasta, sobretot entre els responsables de les estacions d'esquí que encara estan obertes, que esperen l'arribada d'un considerable nombre de visitants a partir d'aquest divendres.

Al Pirineu de Girona, a hores d'ara, tenen gruixos importants a la majoria d'instal·lacions. És justament la neu dels últims dies el que ha permès a les quatre estacions d'esquí gironines mantenir-se obertes i en bones condicions. Masella té obertes el 100% de les pistes; La Molina, el 50%; Núria, el 70; i Vallter 2.000, el 90%.

La xifra de reserves als hotels que hi ha a la vora de les estacions d'esquí gironines és considerablement alta, d'entre el 80 i el 90%.

Al Pirineu de Lleida, també hi ha bones perspectives per a aquest final de campanya, després d'una temporada fluixa fins ara.

Mirant el cel

Les pluges d'aquests dies, en canvi, han fet espantar alguns turistes, que han cancel·lat reserves en hotels de la Costa Daurada i han frenat les d'última hora.

Els càmpings també ho han notat, però esperen que la millora del temps anunciada per als pròxims dies faci remuntar les xifres.

Espanya o Europa

Pel que fa als catalans que han optat per fer uns dies de turisme fora del país, han marxat a Andalusia, Galícia, Madrid o les illes, i també a destinacions europees tradicionals, com és el cas de París o Roma.

A l'aeroport del Prat calculen que el nombre final de vols serà pràcticament el mateix que per Setmana Santa de l'any passat, uns 5.000 entre Dijous Sant i dimarts que ve. Al Prat, dilluns serà el dia amb més moviment.
Anar al contingut