Catalunya en Comú-Podem aprova el programa per al 21D, marcat per l'agenda social

Xavier Domènech defensa que serà "el programa decisiu del futur de Catalunya" i Pablo Iglesias retreu al PP i a Ciutadans que només utilitzen Catalunya per treure vots a la resta d'Espanya
Catalunya en Comú-Podem aprova el programa per al 21D, marcat per l'agenda social

Catalunya en Comú-Podem aprova el programa per al 21D, marcat per l'agenda social

Xavier Domènech defensa que serà "el programa decisiu del futur de Catalunya" i Pablo Iglesias retreu al PP i a Ciutadans que només utilitzen Catalunya per treure vots a la resta d'Espanya
Juli Rodés Actualitzat
TEMA:
Eleccions 21D

Catalunya en Comú-Podem ha aprovat avui el programa electoral per a les eleccions del 21D, marcat per les propostes de caràcter social.

L'assemblea programàtica ha emès 517 vots a favor, 11 en contra i 10 en blanc, que suposa un suport del 96%.

L'anunci de l'aprovació l'ha fet aquest migdia Xavier Domènech, el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, durant la seva intervenció en l'acte de precampanya fet a Sant Adrià de Besòs, en què també han participat Pablo Iglesias, líder de Podem, i Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú i número dos de Domènech.

Domènech ha remarcat que és "l'únic programa que ha estat construït des de la participació", i que serà "el programa decisiu del futur de Catalunya", per superar el que ha qualificat de "moment crític provocat pels fulls de ruta fracassats que ens han fet retrocedir com a país."

"Necessitem un nou acord social, un nou pacte constituent que tingui al centre la gent i la construcció de la justícia social, que ens permeti superar el marc estatutari i no només recuperar l'autogovern, sinó també fer-ho avançar d'una vegada".

Domènech ha defensat que "Catalunya necessita un canvi urgent" que passa per "la recuperació de l'agenda social" i per "sortir del bucle", per tornar a ser "una terra de progrés, una terra de lluites i de conquesta de drets" i també "de grans aliances per construir i canviar Catalunya" i, d'aquesta manera, "ajudar a canviar Espanya", que és "la gran vocació de les esquerres i de les classes populars" catalanes.

En aquest sentit, ha assegurat que "som la força que podem vertebrar socialment i territorialment aquest país", i "també en termes nacionals".

 

Abans que Domènech ha parlat Pablo Iglesias, que ha acusat el PP i Ciutadans de no tenir cap projecte per a Catalunya. Ha assegurat que els dos partits saben que ni Albiol ni Arrimadas presidiran la Generalitat, però que els utilitzen per obtenir vots a la resta d'Espanya.

El líder de Podem també ha carregat contra els independentistes i els ha acusat d'haver despertat el fantasma del feixisme. Als socialistes els ha retret que hagin donat suport al 155 juntament amb el PP i Ciutadans.

El programa electoral per al 21D aprovat avui per Catalunya en Comú-Podem conté un total de 1.156 propostes, un terç de les quals corresponen a l'àmbit social. L'altra gran prioritat són les mesures per la recuperació econòmica.

Proposa mesures fiscals com augmentar l'impost de la renda per a les persones amb rendes més altes.

En l'àmbit de la sanitat, vol doblar la despesa actual i recuperar "com a mínim els 1.500 milions d'euros retallats els últims anys".  

 

En educació proposa invertir-hi el 6% del PIB català, per aconseguir que sigui orientada "a desenvolupar les capacitats de tot l'alumnat de forma inclusiva".

Sobre el dret a l'habitatge, defensa la necessitat d'assolir "un autèntic pacte polític" per combatre l'exclusió social, lluitant contra els desnonaments i garantint un parc d'habitatge social arreu del territori.

La llista encapçalada per Xavier Domènech també és partidària d'elaborar un pla per incentivar el retorn de les empreses que han traslladat la seva seu fora de Catalunya.  

Catalunya en Comú-Podem també fa referència, en el seu programa, als mitjans de comunicació públics, i es compromet a reformar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per "blindar la independència, neutralitat i imparcialitat" de TV3 i Catalunya Ràdio.  

ARXIVAT A:
Eleccions 21D

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut