La consellera Ruiz i el ministre Méndez de Vigo s'han reunit aquest dijous a Madrid (EFE)
La consellera Ruiz i el ministre Méndez de Vigo s'han reunit aquest dijous a Madrid (EFE)
Madrid

Catalunya descarta fer l'avaluació final de Primària de la LOMCE

Els alumnes catalans de sisè hauran de passar un examen de català, cosa que el ministeri no preveia

RedaccióActualitzat
Catalunya s'ha afegit al País Basc, Navarra i les Canàries i ha decidit que els alumnes de sisè de Primària no facin l'avaluació final de la LOMCE. Els alumnes d'aquí hauran de passar un seguit de proves, entre les quals hi haurà la de català, cosa que el Ministeri d'Educació no preveia. La consellera del ram, Meritxell Ruiz, ja ho ha comunicat al ministre en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, que li ha respost que la llei s'ha de complir, sense afegir com ho pensen fer.

La Generalitat ha optat per unes proves específiques d'avaluació seguint el criteri de la Llei d'Educació de Catalunya. Això vol dir que els alumnes de sisè s'hauran d'examinar de català, castellà, llengua estrangera i matemàtiques. En el cas del ministeri, les proves són de castellà, llengua estrangera, matemàtiques i ciències. 

La consellera ha anunciat la decisió en una roda de premsa a la seu del Centre Cultural Blanquerna de Madrid. L'avaluació dels alumnes de sisè serà els dies 4 i 5 de maig

"La LOMCE ens obliga a triar quina és la llengua, i això en aquest país no serà possible. Per tant, seguirem fent les pròpies proves i no acceptarem que la LOMCE pugui condicionar les nostres proves", argumenta Ruiz en un comunicat. La consellera també rebutja que les proves serveixin per "fer un rànquing i condicionar l'obtenció del títol dels alumnes".

En la reunió amb el ministre, la consellera ha rebutjat que el govern espanyol faci pagar a la Generalitat 6.000 euros a 43 famílies que han sol·licitat l'escolarització en castellà. Educació ha recorregut judicialment contra aquesta decisió. 
Anar al contingut