Salut ha confirmat que els dos casos detectats a l'aeroport del Prat són d'òmicron (ACN / Aleix Freixas)

Catalunya confirma els dos casos d'òmicron quan ja hi ha transmissió comunitària a Madrid

Els dos casos es van detectar a l'aeroport del Prat i provenien de Sud-àfrica

Redacció/AgènciesActualitzat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dijous que els dos casos detectats a l'aeroport del Prat com a sospitosos de ser de la variant òmicron ho són.

És el resultat de la seqüenciació de les mostres que s'ha fet a l'Hospital Vall d'Hebron. Després dels resultats preliminars, han fet falta uns dies per saber-ne el resultat definitiu.

Es tracta de les dues persones que van donar positiu aquest dilluns en un cribratge a l'aeroport del Prat. Venien de Sud-àfrica i havien fet escala a Alemanya.


Transmissió comunitària a Madrid

La Comunitat de Madrid ha confirmat aquest dijous un tercer cas a la regió de pacient contagiat amb la nova variant òmicron del coronavirus, que és, a més, el primer que s'ha contagiat per transmissió comunitària a Espanya.

Segons informa la Conselleria de Sanitat en un comunicat, es tracta d'un home de 62 anys que presenta símptomes lleus i vacunat amb les dues dosis d'AstraZeneca.

carrer Preciados de Madrid de nit, ple de gent i amb els llums de Nadal
Madrid ha detectat el primer cas, el primer que s'ha contagiat per transmissió comunitària a Espanya (EFE / Diego Fernández)

No havia viatjat

En aquest cas, l'afectat no té antecedents de viatge ni contacte estret amb una altra persona que procedeixi dels països on fins ara s'havia detectat aquesta variant, com havia passat en els casos anteriors, i va presentar els primers símptomes dilluns passat, 29 de novembre .

L'home està fent l'aïllament al seu domicili, igual que el contacte convivent, que està fent la preceptiva quarantena.

La Comunitat de Madrid investiga dos casos més amb sospita d'infecció per aquesta nova variant, tots dos amb símptomes lleus i també sense antecedents de viatges a països de risc.

Els dos primers casos de la variant òmicron a Madrid, que van ser confirmats dilluns i dimarts, respectivament, corresponien a viatgers procedents de Sud-àfrica.


El ministeri confirma 5 contagis

El Ministeri de Sanitat ja ha confirmat cinc casos de contagiats per la variant òmicron a Espanya (dos a Catalunya i tres a la Comunitat de Madrid), mentre que existeix una "alta sospita" a un sisè pacient a les Balears, pendent de les dades de la seqüenciació.

Ho ha dit la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, després del Consell Interterritorial celebrat a Còrdova.

Calzón ha detallat que, segons el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties, s'han notificat a tot el món 252 casos a 34 països, 78 d'ells localitzats a països de la Unió.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha defensat que el Govern i les comunitats "estan actuant amb anticipació" i de forma coordinada, en espera que la comunitat científica "aclareixi algunes qüestions que no sabem" sobre la nova variant.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut