Barcelona

Catalunya acollirà per ara 121 refugiats afganesos i en reclama més

La Generalitat demana un paper institucional en l'acollida

RedaccióActualitzat

Catalunya acollirà, de moment, 121 afganesos evacuats de Kabul, 54 dels quals són menors d'edat, segons ha confirmat a TV3 la delegació del govern espanyol.

La Generalitat reclama més refugiats i que el govern espanyol els permeti participar en el pla d'acollida. Només l'Estat pot concedir els visats humanitaris als refugiats que arribin.

El govern català vol acollir més persones i que el criteri s'ampliï, sobretot per ajudar dones, nenes i membres de col·lectius vulnerables com l'LGTBIQ+.


La Generalitat parla d'una "xarxa potent" d'acollida

Mireia Mata Solsona, secretària d'Igualtats del Departament d'Igualtat i Feminismes, reclama un paper institucional en l'acollida. "Demanem a l'Estat que ens informi d'aquesta gent que arriba. Comptem amb una xarxa potent de municipis que ja ens han manifestat la seva voluntat d'acollida, per tant, ja estem pensant en una capil·laritat d'acollida en el territori", ha destacat.

Un d'aquests municipis amb forta capacitat d'acollida és Barcelona. Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania del consistori barceloní, ha explicat que s'està treballant "amb el govern de l'Estat per agilitzar al màxim l'arribada d'aquestes persones refugiades, sobretot les més vulnerables, i també els familiars de residents afganesos, que n'hi ha molts a Barcelona".

L'Ajuntament ha demanat a les persones interessades a acollir que s'adrecin al correu electrònic ciutat_refugi@bcn.cat.


Justament, els que puguin demostrar arrelament familiar o acollida en un domicili particular i, per tant, l'empadronament en aquest domicili, no hauran d'anar a cap centre d'acollida.

El govern de la Generalitat té a punt un pla especial d'integració de tots aquests refugiats, però de moment no el pot aplicar perquè el govern espanyol ho ha deixat tot en mans del Ministeri d'Inclusió.

 

ARXIVAT A:
RefugiatsTalibans
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut