Rafael Catalá escoltant la vicepresidenta del govern espanyol al Congrés dels Diputats (Reuters)
Rafael Catalá escoltant la vicepresidenta del govern espanyol al Congrés dels Diputats (Reuters)
Cadis

Catalá considera "profundament antidemocràtica" la manifestació de diumenge contra el TC

El ministre de Justícia en funcions carrega especialment contra el PSC per haver participat en la manifestació afirmant que "se suma a les protestes de partits que cometen actes incívics"

Actualitzat

El govern espanyol considera "antidemocràtica" la manifestació de diumenge a Barcelona contra la suspensió de lleis catalanes al Tribunal Constitucional. Ho ha afirmat aquest dimarts el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, abans d'un esmorzar informatiu a Cadis. El ministre qualifica de "profundament antidemocràtica" aquesta mobilització on hi van participar milers de persones, i es mostra sorprès perquè "partits com el PSC es prestin a fer manifestacions amb l'esquerra més radical", un fet que suposa, diu, "un atemptat molt greu contra la democràcia".

Sobre l'argument dels socialistes catalans per justificar la seva presència, indicant que es mobilitzava "pels drets socials", Catalá ha subratllat que "les sentències del TC mai poden atemptar contra els drets socials". El ministre en funcions ha lamentat que "el PSC se sumi, en contra de la seva tradició democràtica, a les protestes de partits que cometen actes incívics", una circumstància que demostra -ha apuntat Catalá- que aquesta formació "té una deriva d'acostament als radicals d'esquerra, segurament per un càlcul electoral en el curt termini, encara que així fa un flac favor a la nostra democràcia".

Rafael Catalá ha criticat les protestes contra la decisió del TC, ja que ha dit que aquest òrgan "dota d'estabilitat l'Estat i el nostre model de convivència". Ha explicat que "el Tribunal Constitucional és el màxim intèrpret de la nostra Constitució, és el màxim garant per la via del recurs d'empara dels drets dels espanyols, arbitra l'equilibri entre totes les institucions i tots hem d'acatar les seves decisions", i ha remarcat que el govern va reformar la llei orgànica del TC "precisament per donar-li més força".

Precisament aquest dimarts el Constitucional ha tornat a suspendre cautelarment dues lleis catalanes: la de pobresa energètica i la propietat temporal en el Codi Civil català.

Anar al contingut