El ministre de Justícia i Foment en funcions, Rafael Catalá
El ministre de Justícia i Foment en funcions, Rafael Catalá
El Prat

Catalá anuncia que la connexió ferroviària amb la T1 de l'aeroport estarà llesta el 2018

Les obres de la tuneladora es preveu que comencin a mitjans de l'any que ve

RedaccióActualitzat

El ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, assegura que les obres de la connexió ferroviària amb la T1 de l'aeroport del Prat estaran acabades l'any 2018

El ministre Catalá, que ha fet una visita a les obres aquest matí, ha reconegut que es tracta d'una obra imprescindible que reafirma el compromís del govern central i el ministeri de Foment amb Catalunya:

"Aquesta és una intervenció molt demandada, molt necessitada. Sabem de la seva gènesi història, com va ser licitada i adjudicada  i es va paralitzar. Ara l'hem tornat a reprendre. Tot encaminat perquè l'any 2018 tot estigui terminat en la seva totalitat".

Però la posada en marxa de la nova connexió amb tren encara és lluny. L'única previsió que hi ha sobre la taula és que la tuneladora comenci les obres de perforació del túnel que ha de passar per sota les pistes, a mitjans de l'any vinent. Al novembre començarà la preparació de l'accés de la tuneladora a la T1.

Arribar a la T1 en 19 minuts

El projecte de la nova connexió entre l'estació de Sants i l'aeroport preveu que hi hagi parada a les dues terminals. Les obres tenen un pressupost de 272 milions d'euros. El trajecte tindrà una durada de 19 minuts i es calcula que uns 8 milions d'usuaris faran servir aquesta nova infraestructura.

 

Anar al contingut